YENİ SEZONDA YENİ KARARLAR

19/07/2016
19
TEM
2016

Yapılan kırmızı kartlık hareket, temas olmasa dahi kırmızı kartla cezalandırılacak. Turgay Şeren Sezonu'nun başlamasıyla birlikte çizgi hakemi uygulaması kalkacak. Ceza alanında bariz gol şansı pozisyonunda kırmızı kart gösterimi kuralı yumuşayacak

Yeni sezon öncesi, birçok kural ve uygulamada değişiklikler yapıldı.

1- Çizgi hakemi uygulaması 2016-2017 sezonu itibariyle olmayacak.

2- Kırmızı kartlık hareket, temas olmasa dahi kırmızı kart gösterilerek cezalandırılacak. Temas şartı aranmayacak.

3- Santra vuruşunun ileriye yapılma zorunluluğu kaldırıldı. Artık santra vuruşları geriye doğru da gerçekleştirilebilecek.

4- Ekipman değişikliği için kenara gelen oyuncular oyunun durmasını beklemeyecek. Hakemden izin alarak oyuna dönebilecek.

MAÇTAN ÖNCE KIRMIZI ÇIKABİLECEK

5- Ceza alanı içerisinde bariz gol şansı içeren faul pozisyonlarında doğrudan üçlü cezaya (penaltı, kırmızı kart, bir karşılaşmadan men) sebep olan karar hafifletilecek.

6- Penaltı atışı öncesi çizgiyi terk eden kaleci sararacak. Vuruş öncesinde ceza sahasına giren oyuncular da sarı kart görecek ve penaltı tekrar edilmeyecek.

7- İlk 11’deki bir oyuncu maç başlamadan kırmızı görebilecek. Onun yerine başka bir isim kadroya dahil edilebilecek. Yedek oyuncunun kırmızı kart görmesi halinde listeye yeni oyuncu eklenmeyecek.

8- Eğer sahaya yabancı biri (oyuncu listesindekiler, yedekler, oyundan çıkanlar, kırmızı kart görenler, teknik heyet, yetkililer hariç) girer ve o sırada top da kaleye doğru gidip gol olursa ve sahaya giren kişi savunma oyuncusunu engellemez ya da topa bir müdahalede bulunmaz ise gol geçerli olacak.

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.