Yeni hocamızı tanıyalım

27/12/2011
27
ARA
2011

Boluspor’un yeni teknik direktörü Özcan Kızıltan oldu. 2009-2010 seoznunda Bucaspor’u Süper Lig’e taşıyan geçtiğimiz yıl ise Göztepe’yi 2. ligden Bank Asya 1. ligine taşıyan Kızıltan İstanbul doğumlu. 
 
 
Futbola İstanbulspor genç takımında başladı. İstanbulspor, Malatyaspor, Sakaryaspor, Mersin İdmanyurdu'nda oynadı. 1981 yılında F.Bahçeli olan Özcan Kızıltan, 3 yıl sarı-lacivertli formayı giydi. Mersin İY, Çanakkale Dardanel, F.Bahçe altyapısında çalışan Özcan Kızıltan, bir dönem Erdoğan Arıca'nın da yardımcılığına yaptı. Bucaspor’da iki ayrı dönemde teknik adam olarak çalışan Kızıltan, Bucaspor’u süper lige, sonraki sezon ise Göztepe’yi Bank Asya 1. ligine çıkardı.
 
 

2009–2010 sezonunun ilk haftalarında görevine son verilen Bucaspor teknik direktörü Kemal Kılıç’ın yerine Bucaspor’da göreve başladı. Takımı sezon sonu lig ikincisi yaparak kulübün tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselmesini sağladı. Bu başarıya rağmen sezon sonu görevinden ayrıldı.

 

 
Yeni sezonunun başında 2. Lig'de mücadele eden İzmir'in ve Türk futbolunun önemli takımlarından Göztepe'ye getirildi.Burada sezonun ilk haftalarında takımıyla liderliye oturdu ve sezon sonu takımını 2. lig şampiyonu yaparak 2004'den sonra tekrar 1. Lig'e yükselmesini başardı. 2011–2012 sezonunda 1. Lig sezonuna büyük hedeflerle başlayan Göztepe ile sezon boyunca çok başarılı sonuçlar yanında beklenmedik yenilgiler aldığı ve beklentilerin gerisinde kaldığı yüzünden yönetimden çok eleştirilmeye başlandı. Son olarak ligde ardarda alınan Bucaspor, Konyaspor ve Türkiye Kupasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a mağlubiyetlerinden ötürü sezonun devre arasında kulüp başkanı İmam Altınbaş’la bir araya gelerek istifasını sundu.Bu konuşma sonra kulüp tarafından istifa dilekçesinin kabul edildiği açıklandı.
 
Kızıltan 2011-2012 sezonun ikinci yarısı için Boluspor ile anlaştı.
 
Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.