Yener Bandakçıoğlu yazdı: BALIKESİR’E BİR – İKİ, BİR – İKİ

16/09/2013
16
EYL
2013

 

Boluspor'da yıllarca başkanlık ve yöneticilik yapan eski başkanlardan Yener Bandakçıoğlu çarşamba günü oynanacak olan Balıkesirspor maçı öncesi dikkat çekecek bir yazıyı kaleme aldı. Balıkesirspor ile o dönemde önemli bir şampiyonluk yarışına giren Boluspor'un bu ekiple yaptığı maçları köşe yazarlığı yaptığı Bolu Gündem gazetesinde "Yener abice" adlı köşesinde kaleme alan Bandakçıoğlu'nun keyifle okuyacağınız yazısını sizlerle paylaşıyoruz.

BALIKESİR’E BİR – İKİ, BİR – İKİ

Şu tesadüfün güzelliğine bakın. Bu Çarşamba PTT 1. Lig’de rakibimiz olan Balıkesirspor’la oynayacağız. Hey gidi günler heyy… Seneler ne çabuk geçiyor. Boluspor’un şanlı tarihinde Balıkesirspor’un ayrı bir yeri ve önemi olmuştu. Bir Boluspor tarihi yazılmalıdır dileğimize, ciddi bir yaklaşım olmadığından bu güne kadar Boluspor tarihiyle ilgili bir esere kavuşamadık. 1965 yılında kurulan ve o günden beri varlığını sürdüren Boluspor’un acilen gerçek kaynaklara dayalı bir Boluspor tarihine ihtiyacı vardır. Kulüp tarihinde bugüne kadar en uzun süren Başkanlık ve Genel Sekreterlik görevini yapmış birisi olarak bu hususu geçmiş yazılarımda devamlı tekrarlıyorum. Zira o şanlı günlerde olayları ve maçlarımızı yaşayan, birçok değerli arkadaşımız, bu arada Başkanlarımız aramızdan ayrıldılar. Gerçi Bolu’da Yeni Hayat Gazetesi sahibesi Selma AKÇAKAVAK Hanımefendinin güzel bir çalışması ile yine Boluspor kurucularından şu günlerde de Yüksek Divan Kurulu Başkanlığımızı yapan Ayhan Sabit TÜZÜN ağabeyimizin hazırlayıp yayına hediye ettiği iki eser varsa da, bunlar Boluspor’un tam bir tarihini yansıtmamaktadır. Bu iki değerli müellife gösterdikleri çaba için en derin teşekkürlerimi ve takdirlerimi sunuyorum. Ama bu çalışmaların gerekli yeterlilikte olmadığını da ifade etmeliyim. Zaten bu konuda geçmiş yazılarım da vardır.

                Bu Çarşamba, Balıkesirspor’la oynayacakmışız. Yeni kuşaklar Balıkesirspor’un, Boluspor’un şanlı tarihindeki önemli yerini bilmezler. Ya da kulaktan dolma bilgilerle yetinirler. Çarşamba günkü maç nedeniyle rakibimiz olan Balıkesirspor, bir ara Bolsupor’un en güçlü rakibiydi. Balıkesir ili bugün olduğu gibi, o günlerde de Marmara Bölgemizin en zengin ve en büyük illerinden biriydi. Yine Balıkesir bu günlerde olduğu gibi, o günlerde de sağ siyasetin merkezlerinden biriydi. 1969 – 1970 sezonunda Boluspor şampiyonluğa oynarken karşısına Balıkesirspor gibi amansız bir rakip çıkmıştı. Bu rekabet ligin son maçına kadar devam etti. Boluspor ve Balıkesirspor ligin son maçına kadar iddialarını sürdürdüler. O yıl Balıkesirspor’un teknik direktörü meşhur Galatasaray’lı Suat MAMAT’tı. Boluspor da, birkaç teknik direktör değiştirdikten sonra, asıl mesleği masörlük olan Günaydın ÖZYURT’ta karar kılmıştı. Şimdiki kuşaklar bu sözlerime hayret edebilirler ve bir masör nasıl şampiyonluğa giden bir takımın teknik direktörlüğünü yapabilir diye merak dolusu gözlerle sorular sorabilirler. Ama o günün gerçeği böyleydi. Takımımızı aslen masör olan Günaydın ÖZYURT Hoca 1. Lig’e yani bugünkü Süper Lig’e çıkarmıştı.

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.