YAZARIMIZ-YORUMCUMUZ ABİMİZ, BU SÖZLERLE DESTEK İSTEDİ

04/03/2024
04
MAR
2024

Spor14 yazarı ve yorumcusu, Bolu'nun Muharrem hocası, bizim abimiz, büyüğümüz Muharrem Demirel hocamız sosyal medya hesabından "SİYASETE DEĞİL, HİZMETE TALİBİM" diyerek bir yazı paylaştı. Doğrudur konu spor olmayınca yayınlama hakkı bizde değil Bolu Gündem'de. Hizmet için partisi MHP ile birlikte çıktığı bu yolda bu kutsal göreve talip olan hocamızın yazısını yayınlamak için kendimizde HAK bulduk, hocamızın yanında olduk, yazısını izinsiz yayınladık. Bolu Gündem'de Muharrem hocada kusura bakmasın.

Buyrun, Bolu için çok şeyi değil her şeyi, her şeyi değil çok şeyi yapabilecek, yapacak, Bolu'nun, Boluspor'un, Bolu'da sporun da kazanacağı ve kazandıracağı isim Muharrem Demirel hocamızın o yazısı: 

SİYASETE DEĞİL, HİZMETE TALİBİM

Gerek köşe yazılarım ile gerekse sivil toplum örgütü çalışmalarımla şehrime hizmet etmeye büyük bir keyifle devam ederken, ziyaretime Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Sayın İLHAN DURAK geldi. Kontenjan adayı olmamı istedi.

Düşünmediğimi ifade ettim.

Daha sonraki gelişlerinde, ‘Hocam, şehrimiz için zaten koşturuyorsun, yetişebildiklerine sınırlı imkânların ile dokunmaya çalışıyorsun. Gel kontenjan adayım ol. Nasip olur da belediye başkanlığını kazanırsak, daha büyük kitlelere ulaşırsın şehrimize daha çok faydalı olursun’ dedi.

Beni ikna etti.

***

Kıymetli Dostlar!

Yaşı 60’ı ağmış, önünde çok zamanları kalmamış benim ve benim gibi insanların durumlarını Can Yücel ‘KİM DEMİŞ ’ şiirinin bir bölümünde; ‘…Çocuklar büyümüş / İşler görülmüş / Bitmiş çoluk-çocuk / İş-güç kaygısı / GERİYE YAŞAMAK KALMIŞ.’ diyerek pek güzel ifade etmiş.

Ama

Yüce Allah’ da bize; yaşımız ne olursa olsun, yaşamış olduğumuz şehrin dertleri ile dertlenme gibi bir misyon yüklemiş.

***

Geçtiğimiz hafta Olay Bolu Gündem Gazetesinde ki köşe yazımda kontenjan adayı olacağımı ifade etmiştim ya;

Muzaffer isimli bir okuyucumuz, köşe yazımın altına bıraktığı yorumda’ Muharrem Hocam, siyasete atılırsanız saygınlığınız %50 azalır. Nedeni ise toplum zaten %50,%50 ayrışmış durumda. Yol yakınken dönmenizi tavsiye ederim. Yine de karar sizin. Saygılarımla’ demiş.

‘Muharrem Hoca’ diyebilirdi, dememiş. ‘Muharrem HocaM’ diyerek sağ olsun beni sahiplenmiş.

Muzaffer isimli okuyucuma, ‘Herkesin birbirini haklamaya çalıştığı, siyahla beyazın birbirine karıştığı, dinsizleri dindar eyleyen, donsuzlara don peyleyen bugünkü siyaset anlayışının bana uymadığını, dolayısıyla siyasetten oldukça uzak olduğumu,

Ama

Dert dinleyip çözüm üretmekten, şehrime hizmet etmekten çok büyük keyif aldığımı’ ifade etmek isterim.

Yani demem o ki, SİYASETE değil, HİZMETE talibim.

***

Şehrimizle ilgili sorunları, şimdiye kadar gerek köşe yazılarım ile YAZARAK, gerekse makamlara GİDEREK kendi çapımda çözmeye çalıştım.

Şimdi ise kaderimiz bizi başka bir plan yapmaya taşıdı.

‘KUL PLAN YAPARKEN, KADER GÜLERMİŞ’’ sözünün ne anlama geldiğini de bilmekteyim.

Kur’an-ı Kerim’in, ‘İsrâ ‘ Suresi’nin 13. Ayetin de geçen “Biz, her insanın kaderini (kendi) boynuna dolamışızdır’ Allah buyruğunun ne anlama geldiğini de…

***

Kıymetli Dostlar!

‘Biz, her insanın kaderini (kendi) boynuna dolamışızdır’ Allah buyruğu sadece beni değil, hepimizi ilgilendiriyor.

Nasip olursa 31 Mart’ ta bir seçime gideceğiz. Fert olarak kullanacağımız OY ile kendimizin değil, şehrimizin kaderini çizeceğiz.

Şehrimize hizmet etmeye inanmış bir başkan adayımız var, içleri heyecanla dolu meclis üyelerimiz de…

Bizlere bu fırsatı verir misiniz?

04.03.2024

Muharrem Demirel

Bir 7 kişi ve yazı görseli olabilir

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.