Ünlü Spor adamlarının maçla ilgili yorumları

23/03/2012
23
MAR
2012

 
Boluspor’un Ziraat Türkiye Kupası’nda saf dışı bıraktığı güçlü rakibi Beşiktaş’ı elemesinden sonra spor yazarları Boluspor’dan övgü ile bahsettiler.
 
Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur karşılaşamasında Beşiktaş’ı eleyerek ülke çapında büyük yankı uyandıran Boluspor’a spor yazarlarından övgüler geliyor. Boluspor’un galibiyeti hak ettiğini belirten ünlü spor yazarları, Beşiktaş tarafında da Carvalhal’in sonu geldiğini söylüyor.
 
İşte gazetelerde spor yazarlarının Boluspor ile ilgili söyledikleri:
 
Atıf Keçeci  / Zaman
 
Dün Boluspor maçı öncesi kulüp başkanı sayın Necip Çarıkçı ile sohbetimizde ilginç olduğu kadar ibretlik bilgiler edindim. Banka Asya Birinci Ligi takımı olan Boluspor'un yıllık bütçesi 8,5 milyon TL. Yani bir Quaresma'nın yıllık gelirine eş. Başka bir deyişle Beşiktaş'ın 1/20'si bütçe ile idare ediliyor. Kulübün gelirinin de sabit olanı; halk ekmek fabrikası, sanayi elektriği kullanan fabrikaların fatura rakamları üzerinden % 1,5 komisyon, halı saha, otopark işletmesi vs. gibi kalemler olmak üzere 300 bin TL yayın ve diğer yasal gelirlerden oluşmakta. Toplam gelir 4,5 milyon TL civarında. Yani iki yakasının bir araya gelmesi mümkün değil. Haliyle yükü hafifletmek yöneticilere düşüyor. Bu şartlarda dahi Süper Lig tecrübesi bulunan Veysel Cihan, Orhan Ak, Kenan Özer gibi futbolcuları bünyesinde bulundurabiliyor. İşte bu şartlar altında Beşiktaş karşısında mücadele etmeye çıkmışlardı.
İlk yarıda sefilleri oynayan Siyah-Beyazlı defansın ikramı pozisyonları bilhassa Ferhat Kiraz çerçeve içerisine değil dışarıya yollayınca takımına üstünlük sağlayacak pozisyonları harcadı. Senelerdir Beşiktaş'ın tutunacak dalı olan Türkiye Kupası'nda çeyrek finallere kalma maçında kâğıt üzerinde kolay bir rakip karşısına neredeyse tam takım çıkmışsın. Ama 45 dakika içerisinde pozisyon üstünlüğü rakibin olmuş.
İkinci yarıda Aurelio yerine, futbolu unutmuş Holosko gol ayağı olarak sahadaydı. Ancak kendisine bağlanan umutları boşa çıkarmakta kendisi ile yarış etti. Son saniyede kaçırdığı gol var ki, takımını adeta ipe taşıyan cinstendi. Her zamanki gibi bir tek Fernandes çabalıyor, ileri-geri çalışarak takımını ayakta tutmaya çalışıyordu.
İkinci devre Bolu kale çizgisinin hemen önündeki karambolde topun iki defa aynı direkten dönmesi Siyah-Beyazlı takım adına bu maçtaki şans durumunun göstergesiydi.
Ev sahibi ekip defansta özellikle Orhan Ak idaresin
Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.