ÜMİT KARAN BOLU'DA KONUŞTU

03/07/2019
03
TEM
2019

Kuzey Makedonya 1. Lig temsilcisi Shkupi'nin Teknik Direktörü Ümit Karan, Türkiye'de Süper lig takımlarının iflas ettiğini vurgulayarak, "Bütün yöneticiler para çaldı yıllardır. Menajerler para çaldı. Hiç kimse kulüp için çalışmadı ki kendi cebi için çalıştı. Bunun cevabı çok net ortada. Devlet olmasa zaten bütün kulüpler şimdi kapatmıştı" dedi.

Teknik direktörlüğünü Ümit Karan'ın üstlendiği Kuzey Makedonya 1. Lig takımlarından Shkupi, Bolu'nun Karacasu beldesinde kampa girdi. Makedonya temsilcisi Shkupi, günde çift antrenmanla çalışmalarını sürdürüyor. Genç oyunculardan kurulu olan Shkupi, Bolu kampında teknik direktör Ümit Karan nezaretinde kondisyon ağırlıklı antrenmanlarla yeni sezona hazırlanıyor.

Lige erken başladıklarını belirten Karan, "Bizim süremiz çok kısıtlı. Çünkü biz çok erken başlıyoruz, 11'inde ön eleme maçımız var. Takımım gerçekten genç ve müslüman bir takım olduğu için burada çok mutlu oluyorlar. Biz balkan takımıyız tabi köklerimiz benziyor birbirimize. Burada mutlu oluyorlar. Oyuncularım özellikle yemekleri seviyorlar, tatlıları seviyorlar. Baklavaya bayılırlar. Tabi çalışma anlamında da çok iyi şartlar var burada. Bir hazırlık maçımız var inşallah ayın 8'inde ya da 9'unda Ermenistan'a geçeceğiz. Pyunik takımıyla karşılaşmak için. Zor bir rakip çıktı bize UEFA'da ama ben takımıma güveniyorum. İlk maçta iyi bir sonuç alıp ikinci amaçta turu geçen taraf oluruz. Ama kolay değil tabi ki Avrupa liginde oynamak. Sürpriz bir takım olduk. Kimsenin hesabında olmayan bir takımız. Ama çalışıyoruz yeni gelen arkadaşlar var genç bir takımız. Yaş ortalamamız yaklaşık 19-20. Bu sene biraz yükselttim gerçi yaş ortalamasını. Bir iki tane daha tecrübeli oyuncu aldım. Çünkü gençlerin yanına her zaman bir iki tane tecrübeli oyuncu monte etmek gerekiyor. Onun dışında dediğim gibi genç ve yetenekli bir takımız.İnşallah bizim için çok keyifli olacak" diye konuştu.

TAKIMLAR BALKAN ÜLKELERİNDEN OYUNCU BAKSIN

Makedonya'nın futbol şartları ve tesisleşme anlamında geride olduğuna dikkat çeken Karan, açıklamalarına şöyle devam etti:
"Federasyon bizim gibi bu kadar yüksek rakamlar uçuşmuyor, televizyon gelirleri yok orada. Federasyon bu kadar futbol takımlarına da sponsor olmuyor ama en önemli şey çok yetenekli oyuncular var. Bence artık Türkiye'deki kulüplerin maliyeti düşük ülkelere gelmesi gerekiyor. Türkiye'ye baktığın zaman benim oyuncularım bin Euro bin 500 Euro maaşla oynuyor. Ama aynı şekilde UEFA kupasına katılabiliyorlar. Çok yetenekli oyuncular var. Fenerbahçe'ye gelen oyuncularımız var ama milyonlar konuşuluyor. Ama tabi bazı yöneticilerin ve menajerlerin işine gelmiyor. Çünkü bir şekilde para kazanamıyorlar ucuz oyuncudan. Gelecek vaat eden oyuncular var bir kere kültürleri anlamında bize çok çabuk uyum sağlayabiliyorlar. Bu transferlerde bu ülkelerden yani Balkan bölgelerinden Bosna'da olabilir bu, Hırvatistan'da olabilir bu tarz oyuncular bizim ülkeye çok çabuk uyum sağlıyorlar. O yüzden bence kulüplere tavsiyem buradan genç oyuncu araştırsınlar"

KULÜPLERİ SATMAK GEREK ŞİRKETLEŞMEK GEREKECEK

Türkiye'deki takımların iflas ettiğinin altını çizen Karan, "Kulüplerin hepsi iflas etti. İflas etmeyen bir takım var mı? Gençlerbirliği belki. Rahmetli İlhan Cavcav'dan kalma bir miras varsa belki. Onun dışında Türkiye'

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.