TÜRK CİMNASTİĞİ TARİH YAZMAYA DEVAM EDİYOR

14/06/2021
14
HAZ
2021

Federasyon Başkanlığını Bolu’nun yetiştirdiği önemli spor adamlarından Suat Çelen’in yaptığı Cimnastik Milli takımı, Hırvatistan’ın Osijek kentinde düzenlenen Artistik Cimnastik World Challenge Cup’ı dört madalya ile tamamladı. Milli sporcular Ferhat Arıcan paralel bar aletinde altın, Adem Asil ise atlama masasında gümüş, barfiks ve halka aletinde de bronz madalyanın sahibi oldu.

Adem Asil finallerin son gününde atlama masasında gümüş, barfiks ve halkada bronz madalya kazanırken Ferhat Arıcan’ın cumartesi günü aldığı altın ile birlikte madalya sayısı dörde yükseldi.

Adem Asil atlama masasında 14.466 puan alarak gümüş madalya kazanırken barfiks aletinde 14.133 puanla bronz madalyanın sahibi oldu.

Halka aletinde ise Adem Asil 14.866 puanla bronz madalya alırken İbrahim Çolak ise 14.666 puanla dördüncü oldu.

Yer aletinde finale kalan Göksu Üçtaş Şanlı ise 12.200 puan alarak dördüncü oldu.

Artistik Cimnastik Milli Takımı kupayı bir altın, bir gümüş, iki bronz madalya ve dokuz finalle tamamladı.

Artistik Cimnastik World Challenge Cup’ta milli sporcularımız Ferhat Arıcan paralel bar aletinde altın; Adem Asil ise atlama masasında gümüş, barfiks ve halka aletinde de bronz madalyanın sahibi oldu.

“Dört madalya ile Hırvatistan’dan dönen sporcularımızı ve teknik ekibimizi kutluyorum”

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Olimpiyatlara 40 günden az süre kala Adem Asil’den üç madalya… Bir kez daha all-around bir cimnastikçi olduğunu kanıtladı. Ferhat Arıcan’ın dün aldığı altın ile birlikte dört madalya ile Hırvatistan’dan dönen sporcularımızı ve teknik ekibimizi kutluyorum.”

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.