Tunç Kayacı'dan haftanın değerlendirmesi

01/02/2012
01
ŞUB
2012

İzmir derbisinde Karşıyaka'nın zaferi... Güngören'in ilk kez galip gelmesi... Giresun'un ise sahasında 3 puanı bir arada görmesi... 19. haftada öne çıkan pek çok ekip vardı, fakat en büyük olay Tavşanlı'nın Buca önünde, Bolu'nun ise Sakarya deplasmanında aldığı 7-2'lik sonuçlardı.

 

Bank Asya 1.Lig’de Gakgoş’un son dakika serisi sürüyor. Süper Lig yolunda çok kritik haftaları ince ince geçiyor Elazığspor. 1.Lig, aslında ismine yakışır bir haftayı geride bıraktı. Sadece bir günde 20 golün atıldığı 3 maç oynandı. 7-2’lik iki sonuç, herhalde sadece bu ligin değil, futbolumuzun da tarihine geçmiştir. Üstelik bu iki maçtan İzmir’de olanı inanılır gibi değildi. İlk yarıyı 2-0 yenik kapatan Tavşanlı Linyitspor, ikinci devrede 38 dakikaya tam 7 gol sığdırdı. Sanırım dünya futbol tarihine de geçer bu sonuç. Öte yandan Güngörenspor, sezonun ilk galibiyetini alıp, haftanın sürprizini yapan diğer bir ekipti. Alt sıralardaki kıpırdanmadan nasibini alan bir diğer takım da Akhisar Belediyespor oldu. Ege temsilcisi, Giresunspor karşısındaki 3-1’lik yenilgiyle evine döndü. Kartal ile asımpaşa’nın kapışması, oyunun içindeki 2 dakikaya sığdı! Karşılıklı goller maçın sonucunu tayin etti. Süper Lig’den bu sezon düşen Konyaspor, kendisi gibi ikinci yarıya iyi başlayamayan Erciyesspor’u tek golle geçmeyi başardı. Rize’de malum sonuç çıktı. Adanaspor karşısında oyunun sonlarında öne geçen Yeşil-Mavililer, skoru koruyamadı ve 90’da yediği golle beraberliğe razı oldu. İzmir derbisi ise nefesleri kesti. Karşıyaka, özellikle oyunun son bölümlerinde 4-5 net pozisyon kaçırdığı maçta, Göztepe’yi Cihan Yılmaz’ın şık kafa golüyle yenmeyi başardı. Şimdi tek tek maçlara geçelim...

Denizlispor-Elazığspor

Lider için önemli olduğu kadar ev sahibi için de aynı etkide bir karşılaşmaydı. Üstelik Denizlispor’un başında Elazığspor’u Bank Asya 1.Lig’e çıkartmış ve bu sezona o takımı hazırlamış, sonrasında ayrılmış bir teknik direktör Osman Özköylü vardı. Hoca, rakibini çok iyi tanıyor ve bir anlamda da Elazığ’dan gönderilmesinin sitemini taşıyordu. Ancak beraberliğe doğru giden karşılaşmada yine bir savunma oynucusu sahneye çıktı ve Ozan’ın golüyle lider sahadan 3 puanla ayrıldı.

Kartalspor-Kasımpaşa

Kartal, evinde çok diri ve hırslı oynadı. Kasımpaşa gibi bu ligin üstünde bir kadro karşısında öne de geçen Kartalspor, golün keyfini sürdüremeden kalesinde golü gördü. Ligde ikinci sırada olan Kasımpaşa’nın yan top zaafı dikkat çekiciydi. Yedikleri golde hem savunmanın, hem de kaleci Tolga’nın hatası büyüktü. Mücadeleye baktığınızda skor doğruydu diyebiliriz.

Sakaryaspor-Boluspor

Sakarya’da böyle bir skoru iki tarafın da beklemesi mümkün değildi. Yeşil-Siyahlılar evinde iyi oynayan bir takım, fakat gençlik bazen sıkıntı yaratıyor. Sakaryaspor bu maçta tecrübesizliğinin sıkıntısını yaşadı. Sadece Veysel faktörü bile Boluspor’un farklı kazanması için yeterliydi. Öyle savunma hataları, öyle kademe hataları ve öyle pozisyon hataları yaptılar ki, inanılmaz! Bir de bunlara, tam skoru dengeleme çabaları içindeyken genç kaleci Cüneyt’in üst üste

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.