

Son günlerde bazı basın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan "Belediye Boluspor'a tahsis ettiği otobüsü geri aldı" iddialarına da açıklık getiren Özcan, söz konusu aracın Boluspor'dan geri alınmadığını belirtti.
Özcan, Belediye Meclisi kararıyla belediyeye ait otobüsün sermaye artırımı yoluyla Boltur A.Ş.'ye devredildiğini ve Boluspor'un kullanımına sunulmasının planlandığını ancak bu karara karşı açılan dava sonucunda mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini ifade etti. Yapılan itirazın reddedildiğini ve yargı sürecinin devam ettiğini belirten Özcan, bu nedenle otobüsün ne belediye ne de Boltur A.Ş. tarafından kullanılmasının, dolayısıyla Boluspor'a tahsis edilmesinin hukuken mümkün olmadığını kaydetti.
Açıklamada, belediyelerin profesyonel spor kulüplerine ayni veya nakdi destek sağlamasının mevcut mevzuat ve denetim uygulamaları kapsamında hukuki sorumluluk doğurduğuna dikkat çekildi. Bu konuda geçmiş denetimlerde müfettiş raporlarının bulunduğunu belirten Özcan, kamu görevlilerinin kanunları ve mahkeme kararlarını yok saymasının mümkün olmadığını vurguladı.
Tuna Özcan, açıklamasını şu mesajla tamamladı:
"Bolu Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mevzuatın belediyelere tanıdığı tüm yetki ve imkânları sonuna kadar kullanarak Boluspor'umuzun yanında olmaya devam edeceğiz."
Belediye Başkan Vekili Özcan, açıklamasını Boluspor camiası, taraftarlar ve kamuoyuna saygılarını sunarak tamamladı.
3 yorum yapılmış
Tabi tabi sözde yanındayız degilmi bırakın bu boş konuşmaları bence destek olun köstek olmayinn
Hukuken yardım etmek yasak. Anlamadan yorum yazmayın. Destek olun diyeceğinize maça gelin. 1000 kişi bilet almamış
Kari kiz eglence konser olunca paralar akar boluspor olunca hersey tersine siz hukumeti zora sokmak icin yaptiginiz isler bunlar birakin ayak oyunlarini