TFF 1. LİGDE PLAY-OUT İDDİASI

08/05/2021
08
MAY
2021

TFF 1. Lig kulüpleri, federasyona başvurarak düşmesi kesinleşen Eskişehirspor, Ankaraspor ve Akhisarspor arasında play-out oynanmasını istedi.

AJANSSPOR-HABER

Futbolda sezon sonuna gelindiğinde tıpkı geçen sezon olduğu gibi düşme tartışmaları hız kazandı. Daha önce Süper Lig için gündeme gelen önerilerin bir benzeri bu kez TFF 1. Lig’de ortaya çıktı.

18 kulüp de play-out istiyor 

Bu ligin nabzını en iyi tutan gazetecilerden Tunç Kayacı, 1. Lig’de yer alan 18 kulübün Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurarak play-out oynanması talebinde bulunduklarını açıkladı. beIN Sports'taki programında sürpriz gelişmeyi paylaşan Kayacı, "Kulüpler küme düşmesi matematiksel olarak kesinleşen Akhisarspor, Ankaraspor ve Eskişehirspor’un aralarında maç yapıp, bu takımlardan birisinin ligde kalmasını istiyor" açıklamasında bulundu.  

19 takımlı lig istemiyorlar

1. Lig kulüpleri buna gerekçe olarak önümüzdeki sezonun 19 takımla oynanacak olmasını gösterdi. Bilindiği gibi bu sezon Süper Lig’den 4 ekip 1. Lig’e düşeceği için gelecek sezon takım sayısı 18'den 19’a çıkacak.


'Bay kalmak sıkıntı yaratır' görüşündeler

Bu durumda her haftayı bir takımın maç yapmadan (bay) geçeceğini ifade eden kulüpler, düşeceklerden bir kulübün daha ligde tutulması ile takım sayısının 20’ye tamamlanmasının mantıklı olacağını vurguladılar.

Gözler TFF'nin vereceği cevapta

Bu girişim Eskişehirspor, Ankaraspor ve Akhisarspor gibi camialarda umut yaratırken, TFF’nin konuyla ilgili cevabını önümüzdeki günlerde vereceği belirtildi. 

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.