TFF 1. LİGDE 21. HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

16/02/2021
16
ŞUB
2021

Futbol TFF 1. Lig'de 21. haftanın öne çıkan 10 olayı TFF 1. Lig heyecanı, TRT SPOR ve TRT AVAZ ekranlarında sporseverlerle buluşmaya...

Futbol

TFF 1. Lig'de 21. haftanın öne çıkan 10 olayı

TFF 1. Lig heyecanı, TRT SPOR ve TRT AVAZ ekranlarında sporseverlerle buluşmaya devam ediyor. İkinci devresi devam eden TFF 1. Lig'de 21. haftanın öne çıkan olaylarını sizin için derledik...

  |  Kaynak : TRT SPOR

  • facebookta paylaş

1. Ümit Özat mağlubiyetle başladı

1. Ümit Özat mağlubiyetle başladı

Hafta içinde Mehmet Ak`ın yerine Ankaraspor`un başına geçen Ümit Özat, ilk maçına Altınordu karşısında çıktı. Deplasman ekibi ikinci yarıda genç oyuncuları Enis Destan ve Burak İnce`yle bulduğu gollerle maçı 3-0 kazandı. Deneyimli teknik adam bu sonuçla Ankaraspor`un başında çıktığı ilk maçtan eli boş ayrıldı.

2. Enis Destan resitali

2. Enis Destan resitali

3-0 kazanılan Ankaraspor maçında 2 gol atıp 1 de asist yaparak galibiyetin mimarı olan Altınordu`nun 18 yaşındaki genç forveti Enis Destan, son haftalardaki yükselen formunu sürdürüyor.

3. Ümraniyespor seriye bağladı

3. Ümraniyespor seriye bağladı

Ligin 21. haftasında Ümraniyespor, ligin galibiyetsiz tek takımı Eskişehirspor`u ağırladı. İstanbul temsilcisine galibiyeti getiren golleri, 19. dakikada Muammer Taşkan, 90 artı 2`de Camara`nın ve 90 artı 3`te ise Gomis getirdi. Puanını bu galibiyet ile 27 puana çıkaran Ümraniyespor, ligde üst üste ikinci galibiyetini aldı.

4. İstanbulspor`a bir darbe de Bandırmaspor`dan

4. İstanbulspor`a bir darbe de Bandırmaspor`dan

TFF 1. Lig`in 21. haftasında Bandırmaspor, İstanbulspor`u konuk etti, mücadelede ev sahibi ekip uzatma dakikalarında bulduğu gol ile 2-1 galip geldi. Geçtiğimiz hafta sahasında Ümraniyespor`a mağlup olan ve zirve yarışında yara alan İstanbul temsilcisi, Bandırma`dan da puansız dönerek 2. sıradaki yerini Samsunspor`a kaptırdı.

5. Samsunspor`un zirve inadı sürüyor

5. Samsunspor`un zirve inadı sürüyor

TFF 1. Lig`in 21. haftasında Akhisarspor`a konuk olan Yılport Samsunspor, sahadan 4-1 galip ayrılarak, zirve yolunda kritik bir galibiyet aldı. Puanını 43`e çıkaran Karadeniz ekibi, İstanbulspor`u geride bırakarak 2. sıraya yükseldi.

6. Altay serbest düşüşte

6. Altay serbest düşüşte

TFF 1. Lig`in 21. haftasında Altay, sahasında Keçiörengücü ile karşılaştı. Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu`nda oynanan karşılaşmayı kazanan taraf, 4-0`lık skorla Keçiörengücü oldu. Ligde bir ara zirveye kadar yükselen İzmir ekibi, son 4 maçta aldığı 3 mağlubiyetle 8. sıraya kadar geriledi. Öte yandan ligde 11. kez kalesini gole kapayan ve İzmir deplasmanından farklı galibiyetle ayrılan Keçiörengücü ise 37 puanla play-off potasına girdi.

7. Lider Giresunspor durdurulamıyor

7. Lider Giresunspor durdurulamıyor

Bolu deplasmanından 3 puanla dönen TFF 1. Lig`in lideri Giresunspor, son 10 karşılaşmayı da kazanarak, bu sezon profesyonel liglerde en fazla üst üste galibiyet alan takımı olmayı başardı. 14 maçtır yenilmeyen Giresunspor, puanını 47`ye yükseltti.

8. Düşme hattını ilgilendiren maçta puanlar paylaşıldı

8. Düşme hattını ilgilendiren maçta puanlar paylaşıldı

TFF 1. Lig 21. haftasında alt sıraları ilgilendiren maçta Menemenspor sahasında Balıkesirspor`u konuk etti. Mücadele 1-1 sona erdi ve taraflar sahadan birer puanla ayrıldı.

9. Dev derbi berabere bitti

9. Dev derbi berabere bitti

TFF 1. Lig`in 21. haftasındaki derbi maçta Adanaspor ile Adana Demirspor 2-2 berabere kaldı. Adanaspor`un golleri 55. dakikada Ergin Keleş ve 75`te Ömer Çiçek`ten geldi. Adana Demirspor ise ezeli rakibine 4. dakikada Hasan Kılıç (Penaltı) ile 90+4`te Rangel`le karşılık verdi.

10. Bursa`da sessiz gece

10. Bursa`da sessiz gece

21. haftanın kapanış maçında koronavirüs vakaları nedeniyle sıkıntılı durumda olan Bursaspor ile Tuzlaspor karşı karşıya geldi. Kar altında oynanan mücadelede gol sesi çıkmayınca taraflar sahadan birer puan ile ayrıldı.

KAYNAK: TRTSPOR

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.