Trendyol 1. Lig’de normal sezonun sona ermesine yaklaşılırken, saha içindeki rekabet saha dışına da taşındı. Son olarak 19 Nisan Cumartesi günü Yeni Sakarya Atatürk Stadyumu’nda oynanan Boluspor - Fatih Karagümrük karşılaşması, sadece skoruyla değil, yarattığı yankılarla da gündemde.
19 Nisan günü Boluspor’un 1-0 kazandığı ve Jefferson’un 66. dakikada attığı golle sonuçlanan mücadele, sadece üç puan değil, aynı zamanda bir Süper Lig bileti anlamına da geldi. Çünkü Boluspor’un Karagümrük karşısındaki galibiyeti, Kocaelispor’un en yakın rakibinin puan kaybetmesine yol açtı. Bu sonuçla birlikte Kocaelispor, bitime bir hafta kala 16 yıl sonra Süper Lig’e yükselmeyi garantiledi. Ancak maçta yaşananlar, Sakarya tribünlerini ayağa kaldırdı.
Sakarya’da “Sakarya Kümeye” Tezahüratı!
Karşılaşma öncesinde ve sonrasında Boluspor taraftarlarının stadyumda yaptığı “Sakarya kümeye” tezahüratları, ortamı gerdi. Rakip takım taraftarlarının Sakarya’nın kendi şehrinde bu şekilde tezahüratlar yapması, sosyal medyada ve tribün çevrelerinde büyük tepkiyle karşılandı. Sakaryaspor taraftar, yaşananların ardından hem TFF’ye hem de kulüpler düzeyinde alınan kararlara yönelik eleştirilerini arttırdı.
7 yorum yapılmış
17.46 bu yorum yayımlanıyor. Bolu lu olarak daha önce yaptığım yorum yayınlanmıyor. siyasiler izin vermedi demek ki.
Eskişehir konya neden sakarya bandırmaya ödül zaten 4 aydır deplasmanda yiz bir üst ligde istenmiyoruz futbolda adalet arayanlar bunun adaleti bu
Bolusporlu da olsam Sakarya'nın stadını kullanıp "kümeye " sloganı atmak bize yakışmaz. Zaten aramız pek iyi değil cahil taraftar yüzünden bu konuma düşüyoruz. Yönetim taraftardan güzel tezahüratlar istemeli ve eğitmeni. Sonra böyle stad stad dolaşırım. Üstelik Zonguldak Düzce Uşak Afyon Kütahya varken neden sürekli rakiplerimizin statlarda oynuyoruz o da ayrı bir düşüncesizlik. Taraftarımız oralarda kavga etsin diye mi? Vah yönetim Ah federasyon..
Kusura bakmasınlar da o stadyumu ceplerinden mi yapmışlar. Biz BOLUSPOR ve Bolu lu olarak çok mu meraklıyız kendi sahamızda oynayacağımız maçı o kadar masraf yapıp Sakarya da oynamaya, onların siyasileri çalışmış stat ı yaptırmışlar. Bizimkiler de yumurtalar soğur diye koltuktan kalkmamışlar. Beldelere Stat yaptılar BOLU ya nasihat. Neyse sözün özü; o Sakarya stadyumunun her TÜRK vatandaşının vermiş olduğu vergiler le yapıldığına göre o stat BOLUSPOR a
Yahu gelin güzelce maçınızi oynayın gidin işinize. Bize ne sataşırsıniz. Sonra huzursuzluk oluyor bizi suçluyorsunuz
Aklı başında Sakarya taraftarları zaten yorumlarında sükunet çağrisi yapiyo bikaç çoluk çocuğun falan filan yapması çok büyütülecek bışey değil...Hadi dagilin Herkez ekmeene baksın
Takımını destekleyin sadece Başka takıma ne karışıyorsunuz. Sakarya düşünce ne olacak. Ne güzel işte.yakın deplasman.Erzurum,Van mı olsun.