TARAFTAR GRUPLARINDAN ORTAK AÇIKLAMA

02/07/2019
02
TEM
2019

Türkiye'de tüm taraftar grupları, meclis genel kurulunda görüşülecek olan 'Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme'ye yönelik verilen kanun teklifini eleştirdiler. Türkiye’deki tüm taraftar grupları, geçtiğimiz akşam ortak bir bildiri ile bu hafta meclis genel kurulunda görüşülecek olan sporda şiddet ve düzensizliği önlemeye yönelik verilen kanun teklifini eleştirdiler.

Spor alanlarının ceza kapsamını genişleten ve taraftarlara uygulanacak yaptırımları sertleştirecek bu kanun teklifi, geçtiğimiz hafta Adalet Komisyonu’nda onaylanmıştı. Kanun teklifinin görüşülmesi sürecinde taraftar grupları ve ilgili STK’lar kendilerinin de muhatap alınmasını ve çözümün bir parçası olarak değerlendirilmeyi talep ediyorlar.

Bildiride “TBMM’de mevcut kanun teklifini oylayacak tüm siyasi partileri, tüm kulüp başkanları ve yöneticilerini, Türkiye Futbol Federasyonu’nu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı; taraftarları sorunun değil, çözümün bir parçası olarak gören bir anlayışla hareket etmeye davet ediyoruz. Biz buradayız!” sözlerine yer verildi. Ayrıca #BuOyunTaraftarlaGüzel etiketi kısa zamanda Twitter’da Türkiye gündemine girdi.

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.