STADYUM KONUSUNDA SON NOKTAYI BAŞKAN ÖZCAN KOYDU

02/03/2021
02
MAR
2021

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, canlı olarak yayınlanan ‘Şeffaf Masa’ programında Bolu Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı moderatörlüğünde gazeteciler Bolu Takip Gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Ali Atalay, Bolu Gündem Olay Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykan, Bolu Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve editörü Caner Güngör, Bolu Havadis Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Demirci ve Köroğlu Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Gülen’in sorularını yanıtladı. Yıllardır yapılması planlanan ancak bir türlü çözüme kavuşmayan stadyum sorunu yine masaya yatırıldı. Bolu Beleiye Başkanı Tanju Özcan, gazetecilerin katıldığı ‘Şeffaf Masa’ programında yapılması planlanan stadyumla ilgili bilgiler verdi.

“24 saat yaşayan bir stat hayal ediyorum”

Başkan Özcan, mevcut stadyumun bulunduğu alanı yeni stadyum yapmak istediklerini ancak Spor Genel Müdürlüğünün tahsisini yapmadığını dile getirerek; “Ben 24 saat yaşayan bir stat hayal ediyorum. Bunu da seçimden önce ben stadın projesini ortaya koyuyorum, yerini de söyledim. Stadı mevcut yerine yapmak istiyorum dedim. Yeter ki bana versinler” dedi.

“Kira gelirlerinin Boluspor’a ait olacağı bir stat”

Yaşayan bir stat yapmak istediklerini ve bu sayede Boluspor’un maddi sıkıntı çekmeyeceğini ifade eden Özcan; “Ben burada taşın altına elimi koydum. Boluspor ile ilgili, stadyumla ilgili bizde yuvarlak bir laf edebilip geçebilirdik. Ben nerede yapmak istediğimi söyledim mi? Söyledim. Mevcut yerine yapmak istiyorum dedim. Nasıl bir stat yapacağımızı öngördük. Altında işyerleri olan, yanında bir otel olan. Kira gelirlerinin Boluspor’a ait olacağı bir stat. Bununla ilgili adım attım mı? Spor Genel Müdürlüğüne yazı yazdım. Tahsis süresi belirtmemişsin dediler. 49 yıl diye belirttik yeniden bir yazı yazdık” şeklinde konuştu.

“Buradaki işyerlerini satıp, stadın yapım maliyetinin bir kısmını finanse etmek istiyorum”

Yeni stadyumu şehir merkezine, 14 bin kişilik olarak planladıklarını aktaran Başkan Özcan; “Bizim yapmak istediğimi stat mikro. 14 bin kişilik bir stat. Hiç maça gitmemiş olanlar eleştiriyor. Şehir merkezine yapmak istememizin sebebi. Buradaki işyerlerini satıp, stadın yapım maliyetinin bir kısmını finanse etmek istiyorum. Derdim bu. Buradan belli başlı markalar dükkan alır. Stadı dağın tepesine yaptın. Oraya iş yeri gider mi gitmez mi? Trafik problemi olur dediler. Altına otopark yapacağız dedik. 15 günde bir maç oynanıyor. Bolu trafiğini nasıl olumsuz etkileyecek. Genelde Pazar günleri oynanıyor. Tam tersine burada otopark problemine ciddi bir çözüm getireceksin. Dağın başına yaptığında iş yeri yapamıyorsun. Stadın maliyeti 100 milyon liraysa ben 50 milyonunu iş yerlerinden çıkaracağım. İşte o yüzden burası dedim” ifadelerini kullandı.

“Bakan Yardımcımız buna sıcak baktı”

Stadyum konusunda Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile sürekli istişarede bulunduklarını ve başka seçeneklerde de görüş birliğine vardıklarını anımsatan Özcan;  “Bana yeter ki burayı versinler. Bakan Yardımcımız Fatih Metin dedi ki, ‘Stadyumu başka bir yere alalım. Bende devlet olarak dedi, finansman konusunda sana yardımcı olayım dedi. Birlikte yapalım’ dedi. Tamam dedim, kendisine de iki tane alternatif gösterdim. Bir tanesi temizlik İşleri Müdürlüğünün oradaki askeri saha hiçbir anlamı yok. Oraya yapabiliriz dedim. Ama karşılığında burayı isterim dedim. Burayı yemyeşil bir alan yapalım. Mevcut Pazar yerimizi dedim. Bunun altını 1,5 metre yükseltelim 4 metre aşağıya inelim altına Bolu Pazarını alalım. Pazarcılar, vatandaş soğukta üşüdük demesinler dedim. Üstünü de bizim Pazar yeri dâhil yeşil alan olarak kullanalım dedim. Bakan Yardımcımız buna sıcak baktı. İlerleyemedik daha fazla. Arkasından rahatsızlandı. Acil şifalar diliyorum tekrardan” dedi.

“14 bin kişilik TOBB Stadı yapalım dedim”

Yeni stadyum konusunda Türkiye Odalar Borsalar Birliği ve dünyaca ünlü içecek firması Red Bull ile de temaslarda bulunduklarının altını çizen Başkan Özcan; “Ben Barcelona’ya gittim. Stadı tam merkezinde. Bremen’deki stat şehrin tam merkezinde. Beşiktaş’ın, Fenerbahçe’nin statları şehrin göbeğinde. Bir tane de otobanın kenarında güzel bir yer buldum. TOBB’a gittik. Her yıl 55 milyon araç geçiyor. 110 milyon insan demek. Gelin her yerden görünür bir şekilde 14 bin kişilik TOBB Stadı yapalım dedim. Yarı yarıya yüklenelim dedim. Red Bull’un temsilcileri geldi. Şehir içine yapmaya sıcak bakıyoruz dediler. Merkeze yapmamın sebebi bu işte. Bu işyerlerini satarsın, kiralarsın gelirini Boluspor alır. Özellikle Karaçayır’a tarım alanı olan bölgeye ben stadyum yapmam. Ben 24 saat yaşayan bir stat hayal ediyorum. Bunu da seçimden önce ben stadın projesini ortaya koyuyorum, yerini de söyledim. Stadı mevcut yerine yapmak istiyorum dedim. Yeter ki bana versinler” şeklinde konuşu.

“Buna engel olacağına al kardeşim 49 yıllığına yap deseler asıl ekonomik olarak beni o zaman sora sokacaklar”

Başkan Özcan konuşmasının sonunda Ak Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü’ye de yüklenerek şunları dile getirdi: “Ben bizim Milletvekillerimizi hayretle karşılıyorum. Buna engel olacağına al kardeşim 49 yıllığına yap deseler asıl ekonomik olarak beni o zaman sora sokacaklar. Verin bana burayı 49 yıllığına yapamazsam biz üzerimize düşeni yaptık, Tanju bey söz verdi yapamadı desinler” dedi.

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.