SPOR'DA YILIN EN BAŞARILI İSİMLERİ

30/12/2021
30
ARA
2021

2021 yılını geride bırakmaya sayılı saatler kalırken, Bolu'da sporun başarılı isimlerini ve takımlarını sizler için derledik. İlk yazımızda yılın spor takımını ve yılın başarılı spor adamlarını sizler için kaleme aldık.

SUAT ÇELEN CİMNASTİK TARİHİNİ YENİDEN YAZDI

Tartışmasız Bolu deyince, Spor deyince bu sene ilk akla gelen isim Türkiye Cimnastik Federasyou  başkanı Suat Çelen. 

Milli takım başarısı, Cimnastik'te artan sporcu sayısı ile Türk Cimnastiğine altın yıllarını yaşatan başkan Suat Çelen hem Bolumuza hem de Türk sporuna verdiği destek, yaptığı katkı ile 2021 yılında adını yazdırmayı başardı. Tek liste ile yeniden Türkiye Cimnastik Federasyonu  Başkanı oldu. Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) Kongresi'nde Federasyon Başkanımız Suat Çelen, (FIG) Başkan Yardımcısı seçilmeyi başardı. Bir sonraki dönem Uluslararası Cimnastik Federasyonunun en kuvvetli başkan adayı. 2020 Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Büyük Ödülünü aldı. Cimnastik federasyonu bu yıl uluslararası yarışmalarda ülkemize 40 madalya birden getirerek tarihi onun başkanlığında yeniden yazdı. 

BOLUNUN SULTANLARI TARAFTARI SALONA DOLDURMAYI BAŞARDI

Geçtiğimiz sezon pandemi nedeniyle taraftarından yoksun Sultanlar Ligine çıkmayı başaran ve voleybolun en üst ligine Bolu'yu taşıyan Bolu Belediyespor Kadın voleybol takımımız 2021 yılında "Bolu'nun en başarılı spor takımı" oldu. 2021 yılının ikinci yarısında Sultanlar Liginde mücadele eden ekibimiz voleybol coşkusunu Bolu'ya yaşatırken, Karaçayır Spor Salonunuda doldurmayı başardı. İç sahada mağlup olduğu maçlarda bile tribünlere çağırılan Bolunun Sultanlarının elinden her ne kadar Gölcük gibi önemli bir gelir kapısı ellerinden alınsa da, bin bir zorlukla ve sorunlarla mücadale ettikleri bu ligde herşeye rağmen hedefine adım adım yaklaşıyor, Bolulu sporseverler bu takımı çok seviyor. Bolu Belediyespor'un hem 1. ligde ki başarılı hentbol takımı, hem de 3 bine yaklaşan sporcu sayısı bu kategoride açık ara birinciliği resmen tescilliyor. 

ÇİLKARA MÜDÜRÜMÜZ ASLİ GÖREVİNİN ÇOK ÇOK ÜSTÜNDE 

 Asli görevi olmasının dışında sessiz sedasız daha fazlasını yapma çabasını yakından bildiğimiz Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Şerafettin Çilkara 2021 yılının en başarılı bir başka spor adamı. Her ilçe de, her spor tesisinde görevinden fazla gayret göstererek, çabası ve gayreti ile gece gündüz çalışan başarılı spor adamı Çilkara, yılların verdiği deneyim ve tecrübe ile tüm sorunlara anında müdahale ederek spor yapan, yaptıran herkesin yanında. Ekibi ile uyum içerisinde çalışan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Şerafettin Çilkara tüm spor tesislerinin yapımı, bakımı, onarımı, kulüplerin, sporcuların talep ve istekleri ile de yakından ilgilenen bir isim. Spor için emek sarfeden, mesai harcayan her kurum ve kuruluş ile de uyum içersinde dirsek teması çalışan Çilkara 2021 yılının en başarılı spor adamlarının başında geliyor. 

BARUT BAŞKAN HER ŞEYE RAĞMEN

2 buçuk yıl önce göreve gelen hem sporcu sayısı hem de profesyonel liglerde mücadele eden takımlarının başarıları ile Bolu'da spora önemli katkılar sağlayan Bolu Belediyespor'da başkan Sinan Barut 2021 yılında voleybol takımı ile Bolu'ya tarihi bir başarı getirmeyi başararak yılın en başarılı spor adamları arasında yer aldı. Dünyanın en zorlu liglerinden biri olan Misli.com Sultanlar liginde bu sezon takımı ile "ilk hedefimiz ligde kalıcı olmak" diyerek çıktığı Sultanlar Liginde bu hedefine adım adım yaklaşan Bolu Belediyespor'un bu başarısında en büyük pay sahibi tabiki başkan Barut oldu. Yüzlerce sporcusu olan Bolu Belediyespor'un en büyük maddi kaynak kapısı elinden alınsada başkan Barut bu kulübü ayakta tutmak, 3 bine yaklaşan sporcusunu maçlara ve yarışmalara çıkartmak için tüm gücü ile çalışmaya devam ediyor. Biz de onun bu başarısını bu satırlara döktük. 

Yılın sporcuları, yılın diğer başarılı takımları ve spor adamları yazımız devam edecek...

  

         

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.