SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK BOLU’YA GELİYOR

11/10/2023
11
EKİ
2023

Geçtiğimiz hafta Koru Otel’de gerçekleşen Akay Kardeşler 1. Amatör Küme kura çekimi ile 2023-2024 futbol sezonu startı verildi. Düzenlenen programda konuşan Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, Bolu’nun spora dair yaptığı yatırımlardan bahsetti. Güler önümüzdeki günlerde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın Bolu’ya geleceğini duyurdu.

Bolu için her zaman heyecan ve özveri ile çalışmaya devam edeceğini belirten Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, “Bugün buradaki tabloyu görmekten gerçekten çok arzu etmiştim. Yani bu tablodan kastım şuydu; Yeni kurulan kulüpler yeni aileye katılmış heyecanlar, yeni birliktelikler, yeni hedefler bizim Bolu’da özellikle görmeyi arzuladığımız istediğimiz tabloydu. Ben 15 aydır gururla, büyük heyecanla ve Bolu’nun damadı olmam hasebiyle söylüyorum. Vefa borcu hissettiğim için ayrıca çalışma azmi var bende. Sayın başkanımızla ilk görüşmemizde şunları söylemiştim; “Sayın başkanım ben sahaya inip sizlerle beraber Bolu’nun özellikle tesisleşme açısından ihtiyaçlarını tespit ettikten sonra teknik ekibimizle beraber bütün dosyalarımızı raporlarımızı ihtiyaçlarımızı hazır hale getirdikten sonra Bolu halkının desteğini arkamıza alarak yürüyeceğiz, koşacağız. Bunların hepsini gerçekleştireceğiz. Buna canı gönülden inanıyorum” demiştim. Allah’a şükürler olsun ki bu hedeflerimizi en azından 2022 yılı hedeflerimizin gerçekleşmiş olduğunu görmek bizlere nasip oldu” diye konuştu.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK BOLU’YA GELECEK

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın önümüzdeki aylarda Bolu’ya biz dizi incelemede bulunmak üzere geleceğini duyuran Güler, “3 Ekim tarihinde Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun ilimize teşrifleriyle beraber 42 tesisin protokolü Valimiz Sayın Erkan Kılıç beyefendi imzasıyla ilimize kazandırılmıştı. Ve bütün ihalelerimizi hızlıca yaptık. Nitekim 15 köyümüzde dahil olmak üzere Bolu’muzun Karaçayır’da ki yenileme işlemleri yanında Sağlık Mahallesi, Yaşam Kent Mahallesi gibi başka ilçelerimizin merkezlerindeki tesislerin yenilenmesi veya yenilerinin yapılmasıyla alakalı ciddi bir çalışma yapıldı. Biz şimdi amatör kulüpler için takibe devam ediyoruz. İnşallah yakın bir süreçte Bakanımız Sayın Dr. Osman Aşkın Bak’ın ilimize ziyaretleri gerçekleşecek. Biz şuan sayın valimizin önderliğinde bununla alakalı bir ön çalışmaya başladık. Bu ön çalışmada da durmayacağız yeni taleplerimizi ihtiyaçlarımızı hemen hızlıca inşallah değerli büyüklerimize arz edip yeni kazanımları da almayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

“BİR YATIRIMI TALEP EDİYORSAK O TALEBİ HAK ETMEMİZ LAZIM”

Bolu’da spora dair yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Güler, eksiklerden bahsederek, bu eksiklerin giderilmesi için yürütülen çalışmaları anlattı. Bolu’nun her zaman sporun ve sporcunun yanında olduğunu da vurgulayan Güler, “Seben, Mengen, Yeniçağa’ya yeni sahalar yapıldı. Bunlarla ilgili soyunma odaları ihtiyacı var. Gerede’de takımımız Bölgesel Amatör Ligde oynuyor. Oraya bir elektronik profesyonel bir skorbord lazım. Sahanın bazı yenileme işlemleri var bunlarla ilgili çalışmayı da başlattık. Bakanlığımızda gerekli girişimleri yaptık. İnşallah yakında bununda neticesini alacağımızı düşünüyorum. Ama en nihayetinde 3 nolu sahamızda doğal çim futbol sahası yapımına başladık. Orada da gerçekten çok güzel profesyonel bir saha yapılmış olacak. Hedefimiz diğer sahayı da ciddi anlamda iyileştirdikten sonra oraya en azından bin, bin beş yüz kişilik bir tribünle iki sahayı da buluşturup final maçlarımızı, şampiyonluk maçlarımızı ya da herhangi bir profesyonel lig maçımızı yapabilecek düzeye gelmeyi ümit ediyoruz. Eğer bir yatırımı talep ediyorsanız o yatırımı öncelikle hak etmeniz lazım. Hak etmek için üzerinize düşenleri yapmanız lazım. Bolu’muzun evlatlarının profesyonel liglerde profesyonel futbolcu olarak daha fazla yer almasını istiyoruz. Ve onlarla gurur duyup aynı heyecanı yaşamak ve paylaşmak istiyoruz” dedi. 

2 yorum yapılmış

  • Gkhanzg 12 Ekim 2023 • 08:42

    Sayın bakanım Bolu'da sadece eksik olan nedir biliyor musunuz STADIMIZ yok olmaz takımların stadı var hemde katlı şekilde bizim onlardan neyimiz eksik

  • Aydnzkan 12 Ekim 2023 • 13:31

    Sayın valimiz sayın spor gençlik müdürü muz Boluspor a yakışan bir stadyum ne zaman yapılacak öncelikle bunun yapılması lazım, yıllardır deprem sonrası öyle kaldı stadyum her ilçeye bile ikinci stadyum yapıldı Bolu gibi Ankara İstanbul arası tam milli maç bile oynanacak yere Spor bakanlığı neden stadyum yapmıyor, şanlı Boluspor a çok mu görüyor lar stadyum u.

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.