Soluksuz okuyacaksınız!

11/12/2011
11
ARA
2011

- Türk futbolunda adeta deprem etkisi oluşturan şike soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede çarpıcı ifade ve telefon konuşmaları yer alıyor.
- Şu anda Adanaspor teknik direktörü olan Levent Eriş'in, Boluspor'da görev yaptığı dönemde Giresunspor'un başına geçmek istediği, Olgun Peker'in de kendisine yardım ettiği öne sürülüyor.
- Söz konusu dönemde Giresunspor'u çalıştıran Bahri Kaya'nın istifa etmesi için kulüp başkanı Ömer Ünlü ve Peker'in adamlarınca tehdit edildiği iddianamede yer aldı ve telefon kayıtları da buna delil olarak gösterildi.


- Levent Eriş'in, Boluspor teknik direktörü olmasına rağmen, Giresunspor-Diyarbakırspor maçında şike yapılması eylemine katıldığı da iddianamede yer alıyor. 


    

    Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş'in, Boluspor'u çalıştırdığı dönemde Giresunspor'un başına geçmek istediği ve bu noktada da Olgun Peker'in de kendisine destek verdiği öne sürüldü. Söz konusu dönemde Giresun'u çalıştıran Bahri Kaya'nın da Giresunspor Kulüp Başkanı Ömer Ünlü ve Olgun Peker'in adamlarınca istifa etmesi için tehdit edildiği iddia edildi.
Türk futbolunda adeta deprem etkisi oluşturan, Şike Soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede çarpıcı ifade ve telefon kayıtları yer alıyor. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından hazırlanan ve 401 sayfadan oluşan iddianamede, Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş'in de adı geçiyor. 4 Nisan 2011 tarihinde Bank Asya 1. Lig'de oynanan Diyarbakırspor-Giresunspor maçında şike yapılması eyleminden dolayı Eriş'in, TCK'nın 158/1-d maddesine göre yargılanması isteniyor. Söz konusu madde hukuk dilinde, "nitelikli dolandırıcılık" olarak geçerken, Eriş'in şike eylemi nedeniyle de aynı maddeye göre 7 yıla kadar hapsi isteniyor. Şike Operasyonları kapsamında 3 Temmuz 2011 tarihinde gözaltına alınıp, 2 gün sorgulandıktan sonra serbest bırakılan Eriş, konuyla ilgili olarak açıklan davadaysa tutuksuz yargılanıyor. Eriş, dava kapsamında hakkında verilen, "seyir yasağı kararı" nedeniyle dün oynanan Adanaspor-Konyaspor maçında takımını yalnız bırakırken, müsabaka boyunca da geceyi polis merkezinde geçirdi.

 

"4.5 MİLYON TL GELECEĞİNİ BİLSEM ONLARA BIRAKIR MIYDIM"


İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Levent Eriş'in, "suç örgütünün lideri" olarak gösterilen Olgun Peker'in yanı sıra dönemin Giresunspor Kulüp Başkanı Ömer Ünlü ile de telefon görüşmelerinin dökümüne de yer verildi. "Suç Örgütleri Arasındaki Menfaat Çatışmaları" başlığı altında verilen bölümde Eriş ile Peker arasındaki telefon görüşmeleri de delil olarak gösteriliyor. İkili arasında yapılan telefon görüşmeleri ve kayıtlarıysa şöyle:
"18.12.2010 günü saat 17.26 da Olgun Peker'i Levent Eriş'in aradığı görüşme:
Olgun Peker: Ömer seçildi, Çarşamba günü de yanıma gelecek. Aradı mı seni onlar hiç Osmanlar?
Levent Eriş: Konuşmadık daha hiç kimseyle bir şey.
Olgun Peker: Konuşurlarsa sakın bensiz konuşma. Onlarla indirme ayakları bağlı kalsın."

 

21.12.2010 günü saat 17.29'da Olgun Peker'in Levent Eriş'i aradığı görüşme:
"Olgun Peker: Acayip üzüldüm ya. 4.5 trilyon para gelmiş kulübe, borç tam 9 milyon TL'ye çıkmış. Keşke ben 4.5 milyon TL para geleceğini bilsem bırakır mıydım?
Levent Eriş: Şu döneme kadar o kadar para girmiş mi kulübe?
Olgun Peker: Federasyondan gelmiş 2 milyon TL tek kalemde. Neyse çıkacağız bu işin altından. Artık Ömer ağabeylerde girdi bu işe. Hep beraber çıkacağız. Sen bırak abi orayı. Biz buradan başlayalım."

 

"ORAYI ÇOK SEVİYORUM YOKSA ŞAMPİYON OLACAK TAKIM VAR ELİMDE"


22.12.2010 günü saat 11.32'de Olgun Peker'i Levent Eriş'in

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.