SANTOS "13 GOL, 7 ASİSTİ GEÇEBİLİRİM"

30/07/2016
30
TEM
2016

Boluspor'un Eski Fenerli yıldızı Andre Santos, Lig Radyo'dan Yetkin Etkin'e konuştu.
"2010-2011 şampiyonluğunu biz alınterimiz ile kazandık. Ancak sonraki süreçte çok üzüldük. Çünkü o kupaya gölge düşürmek istediler. Mahkeme saha dışında olanların doğru olmadığını da kanıtladı."

YETKİN ETKİN - ÖZEL RÖPORTAJ

Andre Santos'u gördüğüm anda aklıma, 3 Temmuz süreci geliyor. Özellikle Aziz Yıldırım'ın "UEFA çatırdayacak, bu şike değil başka bir operasyon" sözlerini hatırlıyorum. O dönemki futbolculara da bir ayıp yapıldı. Alın teri bir şampiyonluk var. Mahkeme suçsuz buldu. O takımın bir futbolcusu olarak neler söylersin?

- Biz o sene futbolcular olarak elimizden geleni yaptık. Hakkımızla şampiyon olduk. Saha içinde olanları ben gördüm. Saha dışında olanların da doğru olmadığı bir şekilde kanıtlandı. Ben haklı olduğumuzu düşünüyorum. Orada çok iyi ekip vardı, şampiyon olduk. Sonrasındaki süreçte üzüldük. Çünkü emeğimizle kazandığımız şampiyonluğa gölge düştü. Çok yorum yapamam ama biz takım olarak etkilendik. Saha içinde hakkımızla şampiyon olduk.

DEVLER LİGİ İÇİN GİTMELİYDİM

3 Temmuz sürecinde gitmek istemediğini biliyorum. Sen, Niang, Lugano ayrıldınız. Ne söylendi de gittiniz?

- O sene onlar yaşanmasaydı asla ayrılık yaşanmazdı. Niagon ve Lugano'yu bilmiyorum ama benim çocukluk hayalimdi Şampiyonlar Ligi'nde oynamak. F.Bahçe bu hakkı kaybetmeseydi asla ayrılmazdım.

KALBİM KIRIK OLARAK AYRILDIM

Arsenal menajeri Wenger durumu bilerek beni aradığında, Hasan Çetinkaya, Aykut Kocaman ve başkanımızla görüştüm. Beni satıp para kazanacaklardı, ben de hayalimi gerçekliştirecektim. Bu nedenle transfer gerçekleşti. Gidiş sürecim zor oldu. Üzülerek gittim. Sevdiğim bir kulüptü. Taraftar ve herkes beni çok seviyordu. Kalbim kırık ayrıldım. Hiç istemedim gitmeyi.

Jübile maçım Fener'le olsun

Yetkin Etkin'e özel açıklamalarda bulunan 33 yaşındaki Andre Santos, "Yaşlandıkça güzelleştiğimi düşünüyorum. 36 yaşında bırakmayı düşünüyordum ama şu anda ne olur bilemiyorum, artabilir. Hırsım bittiği zaman eşyalarımı toplar giderim" diyerek "Devam" sinyali verdi. Santos, "Jübile maçını F.Bahçe'ye karşı oynamak isterimisterim" diye de ekledi.

Taraftarın aşkı çok büyük

F.Bahçe taraftarı için ne dersin?

- Taraftar müthiş. Saha içinde ve dışındada. Aşk ve sevgilerini o kadar yansıtıyorlar ki istemeseniz de oynuyorsunuz. Saha dışında da bana sevgileri müthişti.

Volkan kalbine FB'yi kazımış

O dönemden tek kalan Volkan Demirel. Tek dişi kalmış canavar gibi.

- Yürekten bir F.Bahçeli. Gökhan için de aynı şeyi söyleyebilirim. Onca yıl oynadı, kalbine F.Bahçe'yi kazımıştır. Selçuk ya da benim için de geçerli. İnsanların unutması çok zor. Son kalan futbolcu olarak Volkan Demirel de iyi duygular yaşıyordur.

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.