ŞAMPİYON SPORCUMUZU BAŞKAN SUAT ÇELEN VE ÇOK SAYIDA KİŞİ KARŞILADI

09/04/2024
09
NİS
2024

Trampolin Cimnastik Avrupa Şampiyonası'nda gençlerde ilk altın madalyayı kazanan milli sporcu Sinan Cankurt ve milli takım, Bolu'da çiçeklerle karşılandı.

Portekiz'in Guimaraes kentinde 3-7 Nisan'da düzenlenen şampiyonada, Türk spor tarihinde gençlerde ilk kez altın madalya kazanan Cankurt ve Trampolin Cimnastik Milli Takımı yurda döndü.

Milli sporcular, Karaçayır Mahallesi'ndeki Sporcu Eğitim Merkezi'nde, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, cimnastikçiler, sporcular ve aileleri tarafından karşılandı.
Yakılan meşaleler arasından geçen minibüsten inen sporculara, minik trampolin cimnastikçiler tarafından çiçek verildi.

Başarılı sporcumuzu karşılayarak kutlayan Cimnastk federasyon Başkanı Suat Çelen "Bolu cimnastiğin Türkiye'deki öncü şehri. Ne mutlu ki Bolu, cimnastikte Türkiye'ye önderlik, liderlik etmiş bir şehir. Ben de buradan yetişmiş eski sporcu olarak şunu söyleyebilirim, böyle şampiyonların karşılanması Bolu'dan artık büyük şampiyonların çıkacağının da göstergesi. Atılan tohumlar bugün filizlendi. İnşallah büyüyüp ağaç olacak, artık bu süreç başladı. Bundan sonra Bolu çok daha fazla sporcuyu böyle karşılayacak inşallah. Bu madalya, büyüklerde de Avrupa ve dünya şampiyonluklarının öncüsü olduğunun sinyallerini verdi." dedi. 

Sinan Cankurt ise takım olarak kaçırdıkları 2 madalya sonrasında yollarına morallerini bozmadan devam ederek şampiyonluğu kazandıklarını söyledi.

Kaçırdıkları madalya sonrasında çok hırslandıklarını dile getiren Cankurt, şöyle devam etti:

"Finalde heyecanım yüksekti ama heyecanımı kontrol ederek her zaman yaptığımın daha iyisini yapmaya çalıştım. Sonuçta madalya geldi. O yüzden çok mutlu ve gururluyum. Bu şampiyona için çok antrenman yaptık, çok çalıştık. Bu şampiyona için çok önceden hedef koymuştuk. Hedeflerimizin bir kısmına varabildik ama sonunda bir madalyayla dönmek nasip oldu. Çok mutluyuz."

1 yorum yapılmış

  • Berat 14 Nisan 2024 • 01:26

    Maşallah yolu açık olsun..gözbebeğimiz..

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.