NAKLEN YAYIN GELİRLERİ TAM İKİ KATINA ÇIKTI

02/03/2024
02
MAR
2024

Türk futbolunun önümüzdeki yıllarını derinden etkileyecek olan yayın ihale sürecinde olumlu bir gelişme yaşandı. 29 Şubat’ta iptal edilen ihalede mutlu sona ulaşıldı.

Futbol kamuoyunu haftalardır meşgul eden naklen yayın ihalesi süreci nihayet mutlu sonla bitti. TFF ihale komisyonu, son yapılan teklifi kabul etti.

İhalenin iptal edilmesinin ardından mevcut yayıncı beinsports, dün resmi bir girişimde daha bulundu. Beinsports adına TFF ihale komisyonuna yeni bir teklif götüren Digiturk, miktarı 160 milyon dolara çıkardı.

Bu teklif aynı zamanda en yüksek ve mevcut durumda tek teklif olduğu için komisyon tarafından kabul edildi. Bugün 14.00’e kadar resmi olarak sonlandırılması gereken ihale süreci böylece gayriresmi olarak son bulmuş oldu. TFF’nin yapacağı açıklama ile 3 yıllık yeni dönemin resmen başlaması bekleniyor.

MEVCUT NEYDİ?

160 milyon dolarlık miktar bugünkü mevcut kurla kabaca 5 milyar TL’ye geliyor. Bilindiği üzere beinsports devam eden 2023-2024 sezonunda Süper Lig naklen yayınları için 2 milyar 635 milyon 490 bin lira ödüyor.

FARK İKİ KATI

Bu bakımdan bakıldığında yayın ihalesi gelirinin iki katına çıktığı görülüyor. Özellikle yıllık bütçelerinin yüzde 70-80’lik kısmını yayın gelirleri oluşturan Anadolu kulüplerinin ciddi kazanım sağlaması muhtemel.

1 yorum yapılmış

  • yuksel 2 Mart 2024 • 21:28

    tüh seyirci ,için kötü oldu....tv.den evinden izliyordu şimdi dışardan yada paralı üye olarak izleyecek...bu maç yayın hakkı olarak cluplerin aldığı ücret işini BOLUSPOR eski başkanı rahmetli BECİKOĞLU çıkarmıştı..ALLAH rahmet eylesin...

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.