MUHTEŞEM ORGANİZASYONDA ÖDÜLLER VERİLDİ

16/10/2018
16
EKİ
2018

9-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Bolu’daki başarılı sporcular ve yılın başarılı spor adamları ödüllerini aldı.

17 Temmuz Spor Salonunda düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinliklerine Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, daire müdürleri, amatör spor kulüpleri temsilcileri, sporcular ve öğrenciler katıldı.

 Ödül töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlarken programın açılış konuşmasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem yaptı. Ertem, konuşmasında Bolu’nun bir spor kenti olması için çalıştıklarını kaydederek, ilimizdeki lisanslı sporcu sayıları ile yapılan ve yapımı devam eden yatırımlar ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi.

“GENÇLERİMİZİ AMATÖR SPORA YÖNLENDİRMELİYİZ”

Nüfusunun çok önemli bir oranı genç olan güzel bir ülkede yaşadığımızı ifade ederek sözlerine başlayan Bolu Valisi Aydın Baruş, Türkiye’nin bugün sahip olduğu genç nüfusuyla hem ekonomik anlamda hem de diğer alanlarda geleceğin parlayan bir yıldızı konumunda olduğunu dile getirdi.  Türkiye’yi gelecekte çok daha büyük ve güçlü bir ülke yapmak için gençlere güvendiklerini  de sözlerine aktaran Vali Baruş şöyle konuştu:  “Onların gözlerindeki umut ve ışık hepimizin geleceğe olan güvenini kat be kat artırıyor. Gençlerimizi bir taraftan da zihinsel olarak ve kalben maneviyatına bağlı, ülkemizin değerlerine sahip kişiler olarak yetiştirirken diğer taraftan onların fiziksel olarak da sağlam bir yapıda olmasını sağlamak durumundayız. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi sağlam kafanın sağlam vücutta bulunacağını biliyoruz. Vücut olarak sağlıklı bir yapıda olmayan, sağlık sorunları olan bir birey zihinsel olarak da tüm enerjisini hem kendisi hem ailesi hem de bu ülke için sarf etmede zorlanacaktır. Diğer taraftan çağımızın değişen yaşam tarzı insanlarımızın sağlıklarını ciddi şekilde tehdit etmektedir. Özellikle beslenme alışkanlığının değişmesi, hazır tüketim maddelerine yönlenmesi özellikle şeker, tansiyon gibi hastalıkların genç yaşa kadar inmesine sebep olmaktadır. Bu anlamda gençlerimizin bu sağlık problemlerinden uzakta özellikle dünyanın bugün baş başa kaldığı obezite hastalığından uzak kalması için onlara spor yaptırmamız lazım. Sporun faydaları saymakla bitmez. Öncelikle spor, sizi fiziken diri tutarken aynı zamanda da enerjinizi tam olarak kullanmayı sağlayarak  beyinsel gücünüzü de azami derecede artırmaktadır. Derslerinizde başarılı olmak için fiziken de güçlü olmanız lazım. Daha genç yaşında hastalıklarla boğuşan, doktorun kapısından ayrılmayan bir ferdin geleceği de elbette sağlıklı olamaz. Bu anlamda sizlerin amatör spora yönlenmeniz için elimizden geleni yapıyoruz.”

“LİSANSLI SPORCU SAYIMIZI ARTIRMALIYIZ”

İlimizdeki lisanslı sporcu sayısının 26 binlere ulaşmasından son derece mutlu olduğunu ama bunun yeterli olmadığını dile getiren Vali Baruş,  “Ama bu bizim için yeterli değil. Özellikle genç yaşlardaki insanların herhangi bir spor dalına yöneltilmesi için hem okullarımızda hem gençlik merkezlerimizde hem de üniversitemizde aktif olarak çalışmalar yürütmemiz lazım. Bu manada özellikle okul yönet

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.