Mersin İdmanyurdu Samsun karşısında inanılmazı başardı

01/12/2013
01
ARA
2013

PTT 1. Lig'de haftanın önemli maçında önce Samsunspor 3-0 öne geçti, sonra Mersin İdman Yurdu 3-2'ye getirdi, Samsunspor 4-2 yaptı ve Mersin İdman Yurdu uzatma dakikalarında son sözü söyledi ve maç 5-4 ev sahibi takımın üstünlüğü ile sona erdi.

Ev sahibi Mersin İdman Yurdu'nda kırmızı kart cezalıları Ali Tandoğan ve Murat Ceylan kadroda yer almazken, Samsunspor'da ise eksik ve cezalı oyuncu bulunmuyordu.

Maça konuk Samsunspor çok hızlı başladı ve henüz 5. dakikada Erdem Şen ile 1-0 öne geçti. Bu golden 5 dakika sonra Aminu Umar attığı golle takımını 2-0 öne geçirdi.

Samsunspor fırtınası devam ediyordu ve Aminu umar kaleci Mahmut'tan da sıyrılıp skoru 3-0'a getirdi. Bu sonucun ardından Mersin İdman Yurdu'nda teknik direktör Hakan Kutlu iki oyuncu birden değiştirdi. 24. dakikada Veli Acar ve Ömer Kulga'nın yerlerine Emrah Bozkurt ile Mahmut Temur oyuna dahil oldu.

İlk yarıda başka gol olmadı ve devre 3-0 Samsunspor'un üstünlüğü ile sona erdi.

Mersin İdman Yurdu'nda Hakan Kutlu son değişikliğini ikinci yarının başında yaptı ve kaleci Mahmut Bezgin'in yerine Behram Zülaloğlu oyuna girdi. Samsunspor ise ilk yarıdaki onbiriyle ikinci yarıya başladı.

İkinci yarıya 3-0 geride olan ev sahibi Mersin İdman Yurdu çok hırslı ve atak başladı. Mersin İdman Yurdu aradığı golü 57. dakikada buldu ve oluşan karambolde Mehmet Yıldız skoru 3-1 yapan golü Samsunspor ağlarına gönderdi. Bu golden 2 dakika sonra tecrübeli oyuncu Emrah Bozkurt attığı golle farkı 1'e indirdi ve maç 3-2 oldu.

62. dakikada Samsunspor'dan ilk hammle geldi ve tecrübeli Musa Aydın'ın yerine genç Doğan Erdoğan oyuna girdi. Konuk ekip ikinci değişikliği 68. dakikada yaptı ve Serkan Çalık'ın yerine Musa Sinan Yılmazer oyuna dahil oldu. Aynı oyuncu 2 dakika sonra Adilovic'in pasında yerden yaptığı vuruşla takımını 4-2 öne geçiren golü Mersin İdman Yurdu ağlarına gönderdi. Mersin İdman Yurdu bu golden 1 dakika sonra tecrübeli oyuncusu Emrah Bozkurt'un kendisinin ikinci takımının 3. golüyle skoru 4-3'e getirdi. Bu golden sonra Mersin fırtınası başlıyordu.

Samsunspor'da teknik direktör Hüseyin Kalpar son hamlesini 82. dakikada yaptı ve kaptan Turgay Gölbaşı'nın yerine genç Canberk Aydın oyuna girdi. Dakikalar 86'yı gösterdiğinde Mersin İdman Yurdu'nun tecrübeli golcüsü Mehmet Yıldız skoru 4-3'e getirdi.

Mersin İdman Yurdu ikinci kez geri dönüşe hazırlanıyordu. Uzatma dakikalarında sonradan oyuna dahil olan genç Doğan Erdoğan, 5 dakika içinde gördüğü iki kartla Samsunspor'u 10 kişi bıraktı. Maçın bu skorla bitmesi beklenirken son sözü Mersin İdman Yurdu'nda Lawal söyledi ve ceza sahasına girerken yaptığı mükemmel vuruşla maçın skorunu 5-4 ilan etmiş oldu.

Bu sonuçla Mersin İdman Yurdu puanını 25'e yükseltirken, Samsunspor ise 21 puanda kalmış oldu.

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.