Meğer hakem 70'i, 10 görmüş

16/01/2012
16
OCA
2012

Bank Asya 1. Lig’de dün Boluspor ile İstanbul Güngörenspor arasında oynanan karşılaşmada ilginç bir olay yaşandı.

Karşılaşmanın hakemi Hakan Özkan, ilk yarıda sarı kart ile cezalandırdığı İstanbul Güngörensporlu Paul Aidoo’ya, ikinci yarıda ikinci kez sarı kart göstermesine rağmen oyundan atmadı. Bunun üzerine konuk ekipten Emrah Kol, hakem Özkan’ı uyararak takım arkadaşının oyundan atılmasını sağladı ve devam etmesi halinde kurallar gereği tekrar oynanması gereken karşılaşmanın tekrarlanması önledi.

Emrah Kol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karışılık nedeniyle böyle bir durumun yaşandığını düşündüğünü belirterek, "Hakem maçın ilk yarısında stoper oynayan Paul Aidoo’ya sarı kart gösterdi. İkinci yarıda 78. dakikada faul nedeniyle aynı futbolcuya ikinci sarı kartı göstermesine rağmen oyundan atmadı.

Sonra oyuncumuz Aidoo ceza sahasına gitti. Rakibimiz tam serbest vuruş kullanacakken, ben hakemi uyardım. Hakeme ’hocam ikinci sarı kartı gösterdin, atman gerekiyor’ dedim. O arada hakem de dördüncü hakem ile görüştükten sonra Aidoo’ya kırmızı kart gösterdi" dedi.

Aidoo’nun karşılaşmada 70 numaralı formayı giydiğini anlatan Emrah, "Sanırım hakem 70 numarayı 10 numara olarak düşündü. Orada bir karışıklık oldu.

İlk karta 10 numara olarak kayıt etmiş olabilir. Oyunun devam etmesi durumunda maçın tekrarlanması gerektiğini biliyordum. Bunun için uyardım. Daha önce Fenerbahçe’nin bir maçında böyle bir olayın yaşandığını biliyordum" ifadelerini kullandı.

İdari Menajer Şahintürk

İstanbul Güngören Belediyespor İdari Menajeri Yakup Şahintürk, devre arasında Boluspor’dan transfer ettikleri Emrah Kol’un hakemi uyararak güzel bir centilmenlik örneği sergilediğini söyledi.

Şahintürk, takımlarında forma giyen Ganalı oyuncular Paul Aidoo ve Obed Owusu Ampong’un fiziksel olarak birbirlerine çok benzediklerini dile getirerek, şunları kaydetti: "Sanırım hakem bu oyuncuları birbirine karıştırdı. İkinci yarıdaki kartı Obed Owusu Ampong’a gösterdiğini düşündü. Bizim kenar yönetimimiz de bunu fark etti. Ancak saha içinde oyuncumuz Emrah Kol hakemi uyararak, doğru kararın verilmesini sağladı. Oyuncumuz çok centilmence bir davranış gösterdi."

Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçı tekrarlanmıştı

Süper Ligde 2003-2004 sezonunda Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmada hakem Ali Aydın, ev sahibi ekipte Victoria’ya ikinci kez sarı kart göstermesine rağmen oyunu devam ettirmişti.

Maç sonrasında hakemin bu hatasının fark edilmesiyle kurallar gereği karşılaşma tekrarlanmıştı.

Kaynak: Milliyet

 

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.