Ligde ilk yarı böyle geçti

20/12/2011
20
ARA
2011


 

Bank Asya 1. ligin ilk yarısı Elazığspor'un liderliğiyle sona erdi. Geçen sezon TFF 2. ligden Bank Asya 1. lige yükselen Gakkoşlar yaşadıkları maddi sorunlara rağmenbaşarılı performansıyla dikkat çekti. Elazığspor ilk yarıyı 30 puanla lider olarak tamamlarken ligin iddialı ekiplerinden Çaykur Rizespor'da  averajla ikinci sırada yer aldı.16 hafta sonunda Akhisar Belediyespor,Kasımpaşa,Erciyesspor ve Konyaspor play-off hattı içinde yer alırken Sakaryaspor,Giresunspor ve İstanbul Güngörenspor de küme düşme bölgesinde yer alan ekipler oldu.

 

 

Büyük çekişmeye sahne olan ligin ilk yarısında Çaykur Rizespor 5, Boluspor 4, Elazığspor 3, Adanaspor ile Kayseri Erciyesspor da 2'şer hafta liderlik koltuğunda oturdu.



İlk 16 haftada yapılan 144 maçta toplam 338 gol atılırken, maç başına düşen gol sayısı 2,35, hafta başına düşen gol sayısı da 21,13 oldu.



35 golün atıldığı 12. haftada ilk bölümün en yüksek gol sayısına ulaşılırken, 1. ve 11. haftalarda takımlar 12 gol sevinci yaşayabildi.



Ligde en farklı galibiyetleri 6. haftada deplasmanda İstanbul Güngörenspor'u 5-1 mağlup eden Bucaspor, aynı skorla Sakaryaspor'u kendi evinde geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor,Tavşanlı Linyitspor'u deplasmanda 4-0 yenen Karşıyaka ile Çaykur Rizespor'u mağlup eden Kayseri Erciyesspor elde ettiler.



2011-2012 sezonunun ilk 16 haftalık periyotunda en çok gol atan oyuncu 12 gol kaydeden Çaykur Rizespor'dan Bikoko olurken, bu oyuncuyu 8'er gol atan aynı takımdan Ousman Jallow, Bucaspor'dan Abulkadir Özgen ile Kasımpaşa'dan Dimitrov takip ettiler.



338 golden 251'i ayakla, 53'ü kafayla atıldı. 27 penaltı vuruşu golle sonuçlanırken 7 oyuncu topu kendi ağlarına gönderdi.



27 penaltı golünün atıldığı ligde, penaltı atışından en fazla gol bulan takım Denizlispor (4) olurken, Adanaspor, Çaykur Rizespor ve Sakaryaspor penaltıdan gol atamadı. Ligde takımlar 11 penaltı atışından faydalanamadı. 


Ligde atılan 334 golden 77'si karşılaşmaların son 15 dakikalık bölümünde geldi.

Toplam 29  kırmızı ve 676 da sarı kartın gösterildiği sezonun en centilmen takımı Akhisar Belediyespor oldu.

Akhisar Belediyespor, Göztepe, Kasımpaşa ve Sakaryaspor'un kırmızı kart görmediği ligde, İstanbul Güngörenspor, 49 sarı, 5 kırmızı kartla cezalandırıldı.

 

İLK YARI KARNESİ

Futbolcuları Kırmızı Kart Görmeyen Takımlar: Akhisar Belediyespor, Göztepe, Kasımpaşa, Sakaryaspor
Futbolcuları En Fazla Kırmızı Kart Gören Takım: İstanbul Güngörenspor (5)
Futbolcuları En Fazla Sarı Kart Gören Takım: Karşıyaka (52)
Futbolcuları En Az Sarı Kart Gören Takımlar: Denizlispor, Elazığspor (28)
Skorların Tasnifi: 144 maçın 48'si beraberlikle tamamlanırken, 58'i ev sahibi, 38'i de deplasman olmak üzere 96 maç, bir takımın galibiyetiyle bitti ve maçlarda 15 ayrı skor görüldü.
En Çok Görülen Skor: 2-1 (28)
En Fazla Beraberlik Görülen Haftalar: 2 ve 11. haftalar (5)
Deplasmanda En Farklı Skorla Galip Gelen Takımlar: 6. hafta TKİ Tavşanlı Linyitspor-Karşıyaka (0-4), 9. hafta İstanbul Güngörenspor-Bucaspor (1-5)
Kendi Sahasında En Farklı Skorla Galip Gelen Takımlar: 6. hafta Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Sakaryaspor (5-1), Kayseri Erciyesspor-Çaykur Rizespor (4-0)
Ev sahibi Takımların En Başarılı Olduğu Hafta: 12. hafta (6 galibiyet, 1 beraberlik, 2 yenilgi

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.