Levent Eriş: "Hakemler mücadeleye izin vermiyor"

21/02/2012
21
ŞUB
2012

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Adanaspor cephesinden hakemlere tepki. Teknik Direktör Levent Eriş, Türkiye'de hakemlerin saha içerisinde futbolcuların birbirleriyle mücadele etmesine izin vermediğini iddia etti. Haberi Beğen2 Bugüne kadar hakemler hakkında konuşmaktan kaçındığını ve çok fazla eleştirilerde bulunmadığını hatırlatan Eriş, ancak buna rağmen hakemlerden yana bir takım şikayet ve istekleri olduğunu anlattı.

Türkiye'deki hakemlerin saha içinde futbolcular arasındaki mücadeleye çok fazla müsaade etmediğinin altını çizen Eriş, "Mücadeleye biraz daha izin verilmeli. Hep Avrupa futbolundaki mücadele gücünün çok yüksek olduğundan bahsediyoruz. Bir Türk takımı Avrupa arenasına çıktığında bu konuda başarısız oluyor. Bu konuyu tartışıp duruyoruz ama saha içinde mücadele etmeye çalışan futbolcuya da izin vermiyoruz. Diyoruz ki; 'Bırakın da çocuklar oyun içinde birbirleriyle mücadele etsin'. Zırt pırt her dakika düdük çalınmaz ki. Bunlar doğru şeyler değil. Oyunun çok fazla durdurulmasından yana değiliz. Avantaj ve oyunun durdurulması konusunda ciddi hata ve yanlışlar var" dedi.  

"HEDEFTEN ŞAŞMA GİBİ BİR DURUM YOK"  


Hafta sonu Boluspor ile çok kritik bir maça çıktıklarını hatırlatan Levent Eriş, rakipleri karşısında 'mutlak 3 puan' parolasıyla mücadele edip, sahada iyi bir mücadele ortaya koymalarına rağmen sonuca ulaşamadıklarını söyledi. Eriş, her ne kadar iyi mücadele edip, pozisyon bulmalarına rağmen bunu sonuca yansıtamadıklarını ve hala 'gol atamama sorunu' yaşadıklarını dile getirdi. "Oynadığımız oyunun karşılığını alamıyoruz" diyen Eriş, "Çünkü ortada büyük bir çaba ve emek var. İstediğimiz puanları toplayamadık. Oyuncularımdan ve özverilerinden memnunum. Hedeflerden şaşmadık, aksine bu hedefe ulaşabilme adına var gücümüzle mücadele ediyoruz" dedi.  


İÇ SAHADA KAYBEDİLEN 19 PUAN ZİRVEDEN UZAKLAŞTIRDI  


Öte yandan, Adanaspor bu sezon sahasında oynadığı 12 maçta 4 galibiyet 5 beraberlik ve 3 de yenilgi aldı. Rakip kalede 13 gol bulmasına rağmen, meşin yuvarlağı 12 kez ağlarında gören Toros Kaplanı, tüm bu maçlarda da toplam 19 puan kaybetti ve 'zirve yolu'nda da ağır bir yara aldı. İç sahanın aksine deplasmandaysa daha başarılı bir performans ortaya koyan Güney temsilcisi, rakipleriyle 10 kez deplasmanda karşı karşıya geldi ve bu müsabakaların 3'ünü kazanıp, 3'nde berabere kalırken, 4 kez de evine eli boş döndü. Deplasmanda 12 toplayan Turuncu-Beyazlılar, tüm bu karşılaşmalardan da 12 puan toplamayı başardı.  

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.