Karakuş: “Altyapıda Hiçbir Sıkıntı Yok”

12/03/2014
12
MAR
2014

Boluspor A2 takımı teknik direktörü Cüneyt Karakuş, önemli açıklamalarda bulundu. Karakuş, yaptığı açıklamada “Burada kimse kendinin takımını kurmuyor. Boluspor’un ve senden sonra gelecek hocanın takımını kurman lazım. Bunu oturtabilirsek, biz daha uzun soluklu plan yapabiliriz” dedi.

    
“BİZİM ALDIĞIMIZ SKORLAR YARIN UNUTULACAK”

 

Ben şimdi takımımla gurur duyuyorum. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Bunu zaten insanlarda söylüyor. Ama bizim gurur duymamız gereken gerçekte olan şey, çıkardığımız oyuncuların bu şehre, bu ile bir şeyler katması. Hem maddi anlamda hem de oyunsal anlamda. Bunu başarmadığımızı sürece bizim aldığımız skorlar yarın unutulacak. Bizim 2 haftamız yok. Her 5 günde bir skorsal anlamda bu oyuncular zaten bir sınav veriyor. Bizim tamamen odaklanmamız gereken oyuncuları nasıl eğittiğimiz. Çıkan oyuncu yâda A2’ye gelen oyuncu, aşağıdan hocalarımızdan gelen oyuncuların gerçekten donanımlı olması gerekiyor. Benimle şu anda çalışan gurubun fazla müdahale şansı yok. Oyuncu öğrenmiş, bünyeye sindirmiş geliyor. Ama yanlışı da sindirmiş. Yanlışla da geliyor. 1-2 dönem önce birileri yanlışı da öğretmiş. Onu benim düzeltme şansım çok zor.

 

“BENİM SEZON BAŞI ALDIĞIM RİSK”

Bizim en aşağıdan başlayıp, yukarıya doğru gelmemiz gerekiyor. Burada, Yılmaz’ın pozisyonu var. Takım iyi gidiyor. 5-6 tane ciddi oyuncusu var. Onların belki önümüzdeki sene birkaç ilave ile bir üst grupta daha donanımlı hale geldiklerinde ben 4 sene sonra belki 5-6 sene sonra çok daha sağlam oyuncu gelme ihtimali var. Bu tip oyuncuları seçip, korumakta önemli. Dağıtmamak, parçalamamak lazım. Devamlı o gurubu koruyup etrafını iyilerle, aynı grubu tekrar taşımak önemli. Oraya yönetimde dikkat edecek. Hocalarda dikkat edecek. 1 sene sonraki hocalarda dikkat etmek zorunda. Burada kimse kendinin takımını kurmuyor. Boluspor’un ve senden sonra gelecek hocanın takımını kurman lazım. Bunu oturtabilirsek, biz daha uzun soluklu plan yapabiliriz. Şimdi benim elimde 6-7 tane oyuncu var. Benden sonra kim gelirse gelsin, 4 tane oyuncu ilave ettiğinde mevcut oyuncular 3 sezon daha oynayabiliyor. Benim sezon başı aldığım risk buydu. Skorlar çok kötü gitseydi de, bu riski almıştım ve devam edecektim. 1 sene sonra ben kenara çekildiğimde, skorsal anlamda başarısızsın artık seninle çalışmıyoruz dendiğinde. 1 sene sonra o grup yine başarılı olacaktı. Ben bu işin yine keyfini sürecektim. O yüzden her şey iyi bir sıkıntı yok.

 

“HERKES MUTLU”

Ben özellikle şunu söylemek istiyorum. Ben fazla takip etmemeye çalışıyorum. Herkes bir şey yazıyor, çiziyor. Genelde işler bir şekilde dönüp dolaşıyor. ‘Alt yapıda bir karışıklık var. Kimse kimseyi sevmiyor’ şeklinde konuşuluyor. Bura

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.