İŞTE BOLUSPOR'UN TARİHİNDEKİ ANTRENÖRLERİ

16/11/2014
16
KAS
2014

Boluspor’da 44 yılından buyana yaklaşık 30 farklı Teknik Direktör çalıştırırken, kırmızı-beyazlı kulüp 44 yıl içersinde iki yabancı Teknik Direktör ile çalıştı. Boluspor’un ilk yabancı Teknik direktörü Romanyalı Constantin Dinca olurken, ikinci yabancı teknik adam ise yine Romanya vatandaşı olan Valeriu Neagu oldu. Tarihin ilk Avrupa Turuna 1974 yılında çıkan Boluspor’un yaptığımız araştırmaya göre o dönemin teknik direktörü Valeriu Neagu ile çıktığı tespit edildi.

PTT 1.Ligde mücadele eden kırmızı-beyazlı ekibimiz Boluspor, 1970 ile 2014 yılları arasında yaklaşık 30 farklı Teknik adamla çalıştı. 44 yıl içersinde en uzun teknik direktörlük görevinde Mehmet Başaygün (6) dönem Boluspor’u çalıştırırken, Başaygün aynı zamanda yıllarca Boluspor’un file bekçiliği görevini yaptı. Boluspor’u tarihinde ilk kez Avrupa turuna çıkartan Romanyalı Valeriu Neagu (5) dönem ve Cahit Sinan (4) dönem çalıştırdı. Geçmişte Boluspor’da görev yapan ve şuanda Bursaspor’un Teknik Direktörlüğünü yapan Şenol Güneş’te kırmızı-beyazlı-ekibimizde çalıştı.

Selahattin Konrad (ŞAMPİYONLUK)

Geçmişte Boluspor forması giyen ve daha sonra Boluspor'un teknik direktörlük görevinde bulunan Selahattin Konrat, 3.Ligde takımın başına gelirken 2005-2006 sezonunda play-off karşılaşmalarında Egospor'u yenerek kırmızı-beyazlı ekibimizi 3.ligden 2.lige çıkarmıştı. Şuanda PTT 1.Ligde bulunan ekibimizin bu ligde olmasında büyük etkisi olduğunu istatistikler gözler önüne seriyor.

2009-2010 SEZONUNDA (3 TEKNİK ADAM)

Kırmızı-beyazlı ekibimiz Boluspor, 2009-2010 sezonunda 3 teknik adam değiştirdi. Sezona Coşkun Demirbakan ile başlayan kırmızı-beyazlılar, Demirbakan’ın istifasından sonra Mustafa Uğur’u göreve getirdi. Alınan kötü sonuçlar sonrası Mustafa Uğur’u da görevden alan kırmızı-beyazlı yönetim en son o dönem Coşkun Demirbakan’ın yardımcı antrenörlüğünü yapan Bolulu Cüneyt Karakuş’u göreve getirdi ve sezonu bu hocayla tamamladı.   

2013-2014 SEZONUNDA (4 TEKNİK ADAM)

Boluspor, 2013-2014 sezonunda 4 teknik adam değiştirdi. Sezona Ali Beykoz ile başlayan kırmızı-beyazlılar, Beykoz’un istifasından sonra Besim Durmuş’u göreve getirirken, alınan kötü sonuçlar sonrası Durmuş’u da göndererek takımın başına Engin Korukır’ı getirdi. Korukır’da Boluspor’a ilaç olmazken, kırmızı-beyazlı yönetim Korukır’ı da görevden alarak en sonra takımın başına Boluspor alt yapısında çalışan Yılmaz Özen’i takımın başına getirdi.

BOLUSPOR’UN BAŞLICA ANTRENÖRLERİ;

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
    Köroğlu Mah. Berrak Sok. No:3   Tel: 0 533 262 91 29   Faks: İz Akademi Özel Eğitim ve Sağlık Hizmetleri Turizm Nakliye Gıda Yayıncılık Eğlence Hizmetleri Tic. San. Ltd. Şti.
    © 2019 Tüm Hakkı Spor14.com adresine aittir. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.
    spor14.com Bolu Spor14 Gazetesi bilişim, medya uygulamasıdır. Kaynak göstermek koşulu ile içerik, resim ve medyanın kullanımı mümkündür.