İmdat hoca istifa nedenini bu sözlerle açıkladı

29/07/2013
29
TEM
2013

Boluspor’da çeşitli sezonlarda forma giymiş Süper Ligde Boluspor formasını 7 sezon terleten ve kaptanlığını yapan İmdat Kum, alt yapıdaki kısa süreli görevinin ardından istifa nedenini sosyal paylaşım sitesi facebook’tan açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde görevinden istifa ettiğini basın yolu ile kamuoyunu bilgilendiren İmdat Kum, kendisine verilen kategoride oyuncu kalmadığından ve bazı konularda yalnız kaldığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı. İmdat Kum’un açıklamasının tam metni şöyle “Boluspor U19 antrenörlük görevi tarafıma 08.07.2013 tarihinde verildi. 15 Temmuz'dan itibaren hazırlık çalışmalarına başladık. Ancak yedi kişi ile toplandık. Mustafa Korkusuz, sakat geldi sezonu kapattı, Necdet menüsküs sakat geldi beş kişi ile çalışmalara başladık. Daha sonra önceden Boluspor’da oynamış oyuncularımızı Nurettin Çakır, Özkan Orta'dan Bolu’nun çocukları oldukları için özellikle yararlanmak istedik. Bu sezon 11'de forma giyen sekiz oyuncudan bir kısmı transfer oldu.

Bir kısmı 1995 doğumlu bizde oynaması gereken oyuncular A2'ye gönderildi. U19’da kalan oyuncularımızdan üçü maçların çoğunluğunda görev alan oyunculardı. Onlarda savunmada görev alıyordu. Öncelikle maçların tamamına yakın görev alan orta sahadaki Sait Açıkalın’da bizle çalışmaya başladığında A2 takım hocalarına takım kaptanlığı görevini Sait'e vereceğimi söyledim onayladılar. Bir kaç gün sonra A2 takım kadrosuna alındı. Kadromuzda geçen sezonda orta sahada zaman, zaman oynayan Muhammet Raşit dışında ne orta saha ne forvet kalmadı. Beş kişi kendi futbolcumuz çalışmaya devam ettik.

Her gün denemeye gelen oyuncularla 5-5 6-6 minyatür oynatıp 30-40 dakika sağlıksız bir seçme uygulamak zorunda kaldık. Tesiste kalma problemi olduğu için seçme yapacağımız oyuncuları gönderen insanlarla konuşurken gerçekten oynaya bileyecek kapasitede ise denemeye göndermelerini yoksa onlara bir antrenmanla karar verip gönderilmesini doğru bulmuyorum. Oyuncuların referansları iyiyse bir hafta kalıp değerlendirilmesi, aslında en doğrusu futbolcunun oynadığı yerde izlenerek alınmasıdır. Ayrıca burada 10 gün içinde gördüğüm yıllardır olan bir sıkıntı var.

Bolu kendi futbolcularından yeterince yararlanamıyor. Aileler futbolcuların oynayıp oynamaması profesyonel yapılıp yapılmaması konusunda müdahil olmuşlar. Hak etmeyenlerin oynatıldığını, oynatılmayacaksa çocuğunu yeğenini kardeşini göndermeyeceğini söyleyenler olmuş. İki tane U19 grubunda olan futbolcuların amca ve babasıyla görüşmem oldu. Onlar da benden aynı istekte bulundular. Bende kendilerine oynama ya da profesyonel olması konusun da söz veremeyeceğimi ama hak eden oyunculara hak ettikleri görevi vereceğime emin olabileceklerini söyledim.

Demek ki daha önce birileri bazı sözler veriyormuş futbolcu oynamayınca, profesyonel yapılmayınca küsmüş, oynamadıkları zaman antrenmanlara mazeretsiz katılmamış idare edilmişlerdir. Bunun düzeltilmesi gerekir. Tüm oyuncuların önce antrenörlerin adaletine hak edenlerin forma giyeceğine inanması gerekir. Bunu sağlarsak o oyunculardan faydalanabiliriz.

Bunu sağladıktan sonra da aynı davranışta bulunurlarsa da Boluspor kulübünde bulunmaması gerekir ve bu konuda da taviz verilmemelidir. Boluspor’da 7 yıl futbol oynamış kaptanlık yapmış bir insan olarak Boluspor için elimden geleni yapmaya çalıştım. Ancak Çetin hocamla konuşmamda da bu kadarıyla başarılı olmamızın mümkün olmadığını, A2&

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.