GOL DEYİNCE 1. LİG.. BOLUSPOR'DA YABANCILAR

11/11/2016
11
KAS
2016

Geride kalan 10 hafta sonucunda atılan gol sayılarında TFF 1. Lig daha üstün. Süper ligde 225 gol atılırken, TFF 1. Lig 227 golle üste geçti. Süper ligde gollerin büyük bir çoğunluğu yabancı oyunculardan gelirken, 1. Ligde ise Türk oyuncular iş başında

Spor Toto Süper Lig ve TFF 1. Ligde şu ana kadar oynanan 10 hafta sonucunda toplamda 452 gol atılırken bu gollerin 243’ü yabancı, 209’u ise yerli oyunculardan geldi. Süper Ligde atılan 225 golün 147 si yabancılar tarafından atılırken, 78’ini de Türk futbolcular kaydetti. TFF 1. Ligde ise gollerin büyük bir çoğunluğu Türk oyuncular kaydetti. Ligde atılan 227 golün 131’ini Türk Oyuncular kaydederken, 96 gol ise yabancı oyuncular tarafından atıldı.
Kendi kalelerine atılan gollerde dahil olmak üzere TFF 1. Ligde 108 futbolcu fileleri sallarken bu futbolcuların 72’si Türk, 36’sı ise yabancı oyuncular oldu. Ligde bulunan 18 takımın 10’unda gol kralları Türk oyuncuların elindeyken, 8 takımda ise gol kralları yabancı oyunculardan oluşuyor. Gol krallığında Türk oyuncuların sayılarının fazla olmasına rağmen ilk 5 içerisinde Eskişehirspor’dan Semih Şentürk dışında Yerli oyuncu bulunmamakta. Takımlar bazında 19 golle en çok gol atan takım Balıkesirspor olurken, Yeni Malatya, Altınordu ve Eskişehirspor 18, Göztepe ve Boluspor ise 17 şer gol ile ligin en çok gol atan takımları arasında yer alıyor. Ligin en az gol yiyen takımlarında ise Göztepe 7 golle 1. Sırayı alırken, Yeni Malatya 8, Boluspor, Sivasspor, Giresunspor ve ligin son sırasında bulunan Elazığspor 10 golle en az gol yiyen takımlar arasına girdi.

EN GOLCÜLER BEKAMENGA VE SEMİH ŞENTÜRK OLDU

Ligde şu ana kadar yabancılar arasından Balıkesirspor dan Bekamenga 10 golle en golcü isim olurken, Türk oyuncular arasından Eskişehirspor’un yerli forveti Semih Şentürk 8 golle en golcü isim oldu. Boluspor da ise 10 hafta sonunda Rydell Poepon 7 golle en golcü isim oldu.

BOLUSPOR YABANCILAR İLE PUAN TOPLUYOR     

Boluspor TFF 1. Ligde geride kalan 10 haftada attığı 17 golün 16sını yabancı oyunculardan bulurken 1 gol Türk oyuncudan geldi. Rydell Poepon 7 golle takımın en golcü ismi olurken, Andre Santos 6, Mamadou Diarra 3 ve Boluspor’un gol bulan tek Türk oyuncusu olan Emre Kılınç ise 1 gol kaydetti. Boluspor’un 9 golü defans oyuncuları tarafından atılırken, 7 gol forvet, 1 gol de orta saha oyuncusu tarafından atıldı.
Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.