GENÇLİK VE SPORDAN ÖZEL ÖĞRENCİLERE SPOR MALZEMESİ

24/05/2022
24
MAY
2022

Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü "Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Spor Malzemesi Projesi" kapsamında özel öğrencilere bir çok spor malzemesi dağıttı.

Spor Aşkı Engel Tanımaz sloganı ile ülke çapında düzenlenen organizasyonda Bolu Gençlik ve spor İl Müdürlüğü ilimizde faaliyettte bulunan özel eğitim okullarına spor malzemesi dağıtttı. Düzenlenen törene Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara, Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı ile  özel eğitim öğrencileri ve aileleri katıldı.

Düzenlenen dağıtım töreninde ilk olarak konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara, Türkiye’de toplam 27 bin 259 spor malzemesi dağıtımının devam ettiğini dile getirerek; “Cumhurbaşkanlığımız önderliğinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa düzenlediği ‘Spor Aşkı Engel Tanımaz’ projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 81 ildeki Özel Gereksinimli Eğitim Okulunda farklı branşlarda kullanılmak üzere 27 bin 259 spor malzemesi dağıtımı devam etmektedir. Böylece Hakkari’den, Edirne’ye, Artvin’den, Hatay’a 81 ildeki binlerce engelli öğrenci spor yapma imkanına kavuşacaktır. Farklı engel gruplarında özel olarak üretilmiş spor malzemeleri 3 okulumuzda bulunan engelli öğrencilerimizin istifadesine sunulmak üzere dağıtımı yapılacaktır” dedi.

Vali Kılıç, hediye edilen spor malzemeleriyle engelli bireylerin spora daha iyi adapte olacağının altını çizerek; “Burada da engelli kardeşlerimiz var. Değerli aileler var. Onlara da burada hazırlamış olduğumuz hediyeleri takdim edeceğiz. Onlarında bu malzemelerle birlikte spora daha iyi adapte olacaklarını ve sporla haşir neşir olacaklarını belki ilerde farklı alanlarda ülkemizi uluslararası alanlarda temsil ederek çok önemli yerlerde olacaklarını düşünüyoruz. Projenin hayırlı olmasını diliyorum. Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum. Bundan sonraki hayatınızda daha sağlıklı sporla birlikte sürdürmenizi temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Özel gereksinimli öğrencilerle yakından ilgilenen ilimiz protokolü özel okullara proje kapsamında hazırlanan spor malzemelerini teslim ettiler.  

Resim

Resim.    

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.