GENÇLİK VE SPOR'DAN BÜYÜK ORGANİZASYON

11/02/2022
11
ŞUB
2022

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ‘Mahallede maç var’ turnuvası ile çocuklar sahaya iniyor. 2021-2022 yıldızlar ligi müsabakaları ile start alacak. Mahalli Yarışmalar, Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) İl Temsilcilikleri ve Futbol İl Temsilcilikleri (FİT) koordinasyonunda yapılacak.

2021-2022 sezonu Anadolu Yıldızlar Ligi bünyesinde yapılacak olan “23 Nisan Futbol Turnuvası: Mahallede Maç Var” organizasyonu , 14 Şubat – 08 Mart 2022 tarihleri arasında Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) İl Temsilcilikleri ve Futbol İl Temsilcilikleri (FİT) koordinasyonunda yapılacak.

Maçlar, Gençlik ve Spor Bakanlığınca öngörülen hükümlere, https://www.tff.org adresinde yayımlanan uluslararası oyun kurallarına ve yarışma talimatlarına uygun olarak yapılacaktır. Talimatta belirtilen şartları taşıyan her takım turnuvaya katılabilecek. 2. Maçlar, Mahalli, Grup, Yarı Final ve Türkiye Birinciliği kademelerinde, kız ve/veya erkek takımları arasında yapılacaktır.

Yarışmalara ait duyurular ve katılımcı listeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığınca yayımlanacaktır. Tertip Komitesi olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde var olan İl Organizasyon Tertip Komiteleri ile birlikte ASKF temsilcisi ve FİT (Futbol İl Temsilcisi) görev yapacaktır. Organizasyonun her aşamasında İl Tertip Komitesi gerekli önlemleri alır. Müsabaka sonuçlarının tescil yetkisi, İl Tertip Komitesine aittir. 3. Doğum tarihleri:

Yaş Kategorisi 2009 – 2010 – 2011 doğumlulardan oluşacak 

Yarışmalara katılacak kız ve/veya erkek takımları 7 asil 4 yedek oyuncudan oluşacaktır.  Kafile listeleri, “Spor Kafileleri Seyahat Yönergesi” hükümlerine göre düzenlenecektir.  Gençlik ve Spor Bakanlığı gerekli gördüğü takdirde, spor dalı talimatını ve yarışmalara dair diğer hususları değiştirmede yetkilidir.

Yukarıdaki hükümlere uygun şekilde kız ve/veya erkek takımları oluşturularak, EK-1’de yer alan başvuru formu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine başvuru yapılacak. Takımları futbol antrenörleri ve/veya beden eğitimi öğretmenleri çalıştırabilir. Organizasyona katılacak tüm sporcular için EK-2’de yer alan veli izin belgesi ve beyan formunun doldurulması zorunludur. Mahalli maçlar müsabaka sistemi: “tek maçlı eleminasyon sistemine” göre oynanacaktır. Müsabakaların berabere tamamlanması halinde, 5’er dakikalık iki devre halinde uzatma oynanır. Uzatmada eşitliğin bozulmaması halinde kazanan/tur atlayan takım penaltı vuruşları sonucunda belirlenir.

Mahalli maçlar, 14 Şubat – 08 Mart 2022 tarihleri arasında Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) İl Temsilcilikleri ve Futbol İl Temsilcilikleri (FİT) koordinasyonunda yapılacak. Grup maçlarının başlamasına en fazla 5 gün kala, mahalli maçlar sonucunda 1. olan kız ve/veya erkek takımları belirlenecek ve illerini grup maçlarında temsil edeceklerdir. 8 grup merkezinde il birincilerinin katılımı ile grup maçları yapılacak ve ilk 3 sırada yer alan takımlar arasında yarı final maçları oynanacak.

Yarı finallerde ise gruplarında 1. ve 2. olan takımlar, Ankara’da finallere katılmaya hak kazanacak. Şampiyonluk maçı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde oynanacak. Grup maçlarına katılmaya hak kazanan takımların malzemeleri, harcırahları (yol, yemek, konaklama vb.) Anadolu Yıldızlar Ligi projesi kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri tarafından karşılanacak. Konaklama için grup ve yarı finallerde Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlar, finallerde ise TBMM’nin tahsis edeceği tesisler kullanılabilecek. 

Maçlar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerince belirlenen halı sahalarda oynatılacaktır. Halı sahaların yetersiz olduğu durumlarda sentetik vb. uygun sahalar kullanılabilir.  Covid-19 tedbirleri kapsamında maçlarda HES kodları kontrol edilecektir.

19. Grup maçları, yarı finaller ve finallerde tüm iş ve işlemler analig.gsb.gov.tr portalı üzerinden yürütülecek ve mahalli maçlar dahil katılan tüm sporcular için spor kart çıkarılacaktır. 20. Bu talimatta yer almayan hususlarda TFF oyun kuralları geçerli olacak

Mahalli Yarışmalar Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) İl Temsilcilikleri ve Futbol İl Temsilcilikleri (FİT) koordinasyonunda yapılacak.

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.