GENÇ STOPER NECATİ'DEN ÇOK ÖZEL RÖPORTAJ

02/10/2016
02
EKİ
2016

Başakşehir altyapısından yetişen ve bu sezon TFF 1. Lig'e flaş bir giriş yapan Boluspor'da banko oynamaya başlayan 20 yaşındaki stoper, güçlü fiziğinin yanı sıra soğukkanlı duruşuyla da dikkat çekiyor. İlk profesyonel tecrübesinde Ümit Millî Takım'a seçilen genç oyuncu, stoper sıkıntısı çeken futbolumuzun için bir umut ışığı olarak değerlendiriliyor.

8 Ocak 1996 İstanbul doğumlusun. Nasıl bir çocukluk geçirdin?

Çocukluğum açıkçası çok yaramazca geçti. Yaramaz bir çocuktum. Aktif bir insanım. Hatta hiperaktifim. Öğretmenlerimden aileme yaramazlığım konusunda çok geri dönüşler oldu. Ailem bu yüzden biraz sıkıntı çekti. Ama sevilen bir insanım, bu yüzden de çok fazla sıkıntı yaşamadım.

Aileni tanıyabilir miyiz?  

İstanbul'da doğdum ancak ailem Makedonya göçmeni. Dedemler oradan göçmüş; babam orada doğmuş. Yaklaşık 35-40 yıldır İstanbul'da yaşıyoruz. Bir ablam var. İki kardeşiz.

Futbolla tanışman ne zaman ve nasıl oldu?  

Herkesin de anlattığı gibi sokakta oldu. Futbolu çok seviyorum. Beni tanıyanlar bunu çok iyi bilir. Sabah 7'de evden çıkar akşam 10'a kadar dönmezdim. Saatlerce futbol oynardım. Böyle başladı hikâyem. Babam da bir gün, "Yeter" dedi. Elimden tuttuğu gibi beni Fatih Hilalspor Kulübü'ne götürdü. Sonra oradan çıkıp Mecidiyeköyspor'a geçtim. 8-9 yaşlarında orada oynadım. Amatör lisansım oradan çıktı. İki yıl Mecidiyeköyspor'da oynadıktan sonra Başakşehir'e transfer oldum. 7 yıl Başakşehirspor'un altyapısında oynadım. Tabiî benim oynadığım zamanlar İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü'ydü. Sonradan biliyorsunuz Başakşehirspor oldu. 7 sene orada oynadıktan sonra 1.5 yıl önce Boluspor'a transfer oldum. Futbola gerçek anlamda Boluspor'da başladım diyebilirim.

Başakşehir'deki günlerin nasıldı? Oradaki eğitim sürecini bize anlatır mısın?  

Başakşehir gerçekten futbol kültürünü köklerine kadar taşıyan bir kulüp. Başakşehir'deki 7 yılım çok güzel geçti. Çok şey öğrendim. 9 yaş kategorisinden A2 takımına kadar tüm kategorilerde oynadım. Ama tabiî kulübün biraz daha büyük bir takım olmasından dolayı fazla şans bulamadım. Bu yüzden de kendimi başka bir yerde ispatlamak zorundaydım. Boluspor'a gelerek bunu sağlıyorum.

Millî Takımlar serüveninden bahseder misin?  

Açıkçası ilk defa çağrıldım. Bu ilk kampım. Küçüklüğümden beri hep millî olmanın hayalini kuruyordum. Biraz geç oldu ama Allah'a şükür ki bunu başardım.

Ay-yıldızı göğsünde taşımak nasıl bir duygu?  

20 yaşındayım ama Ümit Millî Takım kadrosuna çağrıldığımı duyduğumda 5 yaşındaki bir çocuk gibi sevindim. Ay-yıldızlı formayı giymek inanılmaz bir duygu. Allah inşallah her isteyene nasip eder. Bana bu şansı veren Abdullah Ercan Hocama çok teşekkür ediyorum. Bu atmosfere yeni girmiş bir oyuncu olarak çok hızlı gelişti her şey. Genç Millî Takımlarda hiç oynamadan direkt Ümit Millî Takım'a geldim. Çok keyifli ve muazzam bir ortamdayım. İnşallah burada formamı en iyi şekilde terletip, A Millî Takım'a y&uu

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.