"GELİR İLE GİDER ARASINDAKİ FARK 54 MİLYON TL"

01/11/2022
01
KAS
2022

Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, kulübün mali tablosunu açıkladığı konuşmasında giderlerin gelirlerden çok daha fazla olduğunu belirterek önceki yönetimlerden kalan borçlar nedeniyle kulübün fazladan 20 milyon TL ödeme yapacağını söyledi.

Spor Toto 1. Lig’deki ekibimiz Boluspor Kulübü’nün başkanı Savaş Abak, kulübün güncel durumu ve 2022-2023 sezonu mali durum hakkında basın mensuplarına açıklama yaptı.

GELİR İLE GİDER ARASINDAKİ FARK 54 MİLYON TL

Kulübün şu andaki giderlerinin 80 milyon TL, gelirlerinin ise maksimum 26,5 milyon TL olduğunu belirten Savaş Abak, “Gelir ve giderler arasındaki fark yaklaşık olarak 54 milyon TL'dir. 13 futbolcumuzla davalarımız devam ediyor. Bu 11 futbolcu sayın Necip Çarıkcı, 2 futbolcu da sayın Abdullah Abat dönemine aittir. Yani, 13 futbolcunun toplam ödemeleri zamanında yapılmış olsaydı; 4 milyon 400 bin TL iken bugünkü tarih itibarıyla mahkeme masrafları, avukatlık masrafları ve yasal faizler de dahil edersek 12 milyon TL ila 15 milyon TL civarında ödeme ile karşı karşıyayız. Bu rakam, bir yıllık federasyon gelirlerimizden çok çok fazla” dedi.

OYUNCULARA GEREKENDEN AZ ÖDEME YAPILMIŞ

Oyuncularla anlaşarak gerekenden daha az ödeme yaptıklarını dile getiren Başkan Abak, “Anlaşma yaptığımız 6 futbolcuya en az 5 milyon 70 bin TL ödememiz gerekirken, 6'sı ile de mutabakat yaparak 4 milyon 432 bin TL ödeme yapılmıştır. Bu ödemelerden sonra kulübümüz nakdi olarak 638 bin TL daha az ödeme gerçekleştirmiştir” şeklinde konuştu.

“10 PERSONELİMİZLE DAVALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Eski başkanlar döneminden kalma davaların devam ettiğini vurgulayan Abak, “Görüldüğü üzere 10 personelimizle davalarımız devam ediyor. Bu 10 personelimiz de sayın Necip Çarıkcı ve sayın Abdullah Abat dönemine aittir. 10 personelin toplam ödemeleri zamanında yapılmış olsaydı; 700 bin TL civarında iken; bugünkü tarih itibarıyla bu dosyaların tamamının borcunun ödenmesi durumunda 2 milyon 500 bin TL-3 milyon TL civarında bir para daha ödenmesi söz konusudur” ifadelerini kullandı.

“FAZLADAN ÖDENEN PARALAR HEPİMİZİN PARALARI”

Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, açıklamalarına şöyle devam etti: “Yani eski futbolcular ve eski personellerin açtığı dava ve icra dosyalarının kapatılması söz konusu olduğunda bugünkü tarih itibarıyla kulübümüzün kasasından en az 15 milyon TL ile 18 milyon TL para çıkacaktır. Kongrede verilen mali tablolarda bu durum 3.5 milyon TL gözükürken bu borç 18 milyon TL civarına gelmiştir. Dolasıyla kongrede görülen borç 50 milyon TL değil, 63-65 Milyon TL civarındadır. Akaryakıt İstasyonu: 1 milyon 500 Bin TL fazladan ödenecek zamanında ödeme yapılmadığı için. Bu borcu da ekleyecek olursak ileride kulüp kasasından yaklaşık 20 milyon TL gibi bir para çıkacaktır. Yani anlaşılıyor ki zamanında çözülmeyen sorunlar, bugün Boluspor Kulübü’ne 20 milyon TL fazladan yük getirmektedir. 30 Mayıs 2022 tarihinden, 31 Ekim 2022 tarihine kadar eski yönetimler ile ilgili ödemeler toplamı 15 milyon 500 bin TL'dir. 30 Mayıs 2022 tarihinden, 31 Ekim 2002 tarihine kadar bizim Yönetim Kurulu tarafından yapılan ödemeler toplamı 23 milyon TL'dir. Fazladan ödenen paralar, Bolu’nun, iş adamlarının, yöneticilerin, bize destek veren herkesin, sizlerin yani kısaca hepimizin paraları.”

Bolu Olay

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.