Ercoşkun spor tesisleri için yatırım müjdeleri verdi

21/02/2012
21
ŞUB
2012

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin’e ziyarette bulunan Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Bolumuz için çok önemli SPOR TESİSLERİ ile ilgili yatırım müjdelerini vermeye hazırlandıklarını belirtti. 
      

Ercoşkun ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamada… 


“Sayın Bakanımız Suat Kılıç ile sık sık Bolumuz ile ilgili görüşmelerde bulunuyoruz. Fakat hepinizin bildiği gibi sayın bakanımız ile yapılan bu görüşmelerin kurum nezdinde takip edilmesi gerekiyor. Bu vesile ile sayın Bakan yardımcımız Yusuf Tekin’i geçen hafta makamında ziyaret ettim.Yaklaşık bir saat süren görüşmemizde Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Bolumuz ile ilgili tüm kurum ve kuruluşları ile gerek spor, gerekse gençlik konularını değerlendirme fırsatımız oldu. Malum olduğu üzere Ankara ile İstanbul arasında çok önemli bir konuma sahip olan Bolumuz spor tesisleri açısından gerekli yatırımları alması halinde tüm ulusal ve uluslar arası organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek durumda. Bolu’nun en önemli turizm kalemlerimden birisi olan spor turizmi ise bu anlamda değerlendirebileceğimiz çok büyük bir potansiyeli ifade ediyor. 


Geçtiğimiz aylarda sayın Bakanımız Suat Kılıç tarafından Karaçayır’da temeli atılan Olimpik Atletizim Pisti ile 160 yatak kapasiteli Kamp Eğitim Merkezi yaklaşık 10.000.000 TL.- (eski para ile 10 Trilyon) yatırım bedeli ile hepimizin gurur kaynağı. Özellikle Bolu Belediyesi’nin Karaçayır’daki yapmış olduğu imar düzenlemeleri ile tüm bölgenin spor alanı olarak değerlendirileceğini şimdiden müjdeleyebiliriz. Deniz sporları dışındaki tüm branşlarda mevcut halinden en az yüz kat daha fazla potansiyele sahip olan ilimizin bu dinamiklerini harekete geçirmek zorundayız. 


Sayın Doç Dr. Yusuf Tekin ile yapmış olduğumuz bu kapsamlı toplantının Bolumuz’un yakın geleceği ile orta ve uzun vadeli spor ve gençlik stratejileri açısından çok önemli olduğunu ve Bolumuz’un Bakanlığın yatırım programlarından daha fazla pay alacağını da ifade etmek istiyorum. Bildiğiniz gibi tüm bakanlıklar yatırım programlarını DPT (Devlet Planlama Teşkilatı) üzerinden geçirmek zorundalar. Yani ilimize getirmek istediğimiz yatırımlar ile ilgili yapılan çalışmalar öncelikle ilgili bakanlık tarafından hazırlanmalı daha sonra ise DPT tarafından onaylanmalı. 2011 yılı sonunda öncelikle bakanlıklar nezdinde daha sonrasında ise DPT nezdinde milletvekili arkadaşım Fehmi Küpçü ile birlikte yapmış olduğumuz çalışmalar bir bir meyvelerini vermeye başladı. Ben özelikle bu çalışmalarda önceki dönem milletvekillerimize, ilimizde görev yapan bürokratlara, Bolu Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz’a ve sayın Bakan yardımcımız Yusuf Tekin ile sayın Bakanımız Suat Kılıç’a teşekkür etmek istiyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde Ak Parti Bolu ailesi olarak tam kadro Bolumuz için çok önemli SPOR TESİSLERİ ile ilgili yatırım müjdelerini hep birlikte sizlerle paylaşacağız."

 

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.