EFE METEHAN YAVUZ SATRANÇTA TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

07/09/2021
07
EYL
2021

2021 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası Konya'da yapıldı. 15 yaş genelde Bolulu satranç oyuncusu Efe Metehan Yavuz Türkiye birincisi olarak Bolu'ya gurur yaşattı.

Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen şampiyonaya yıldızlarda 420, küçüklerde ise 951 olmak üzere toplam bin 371 sporcu katıldı. Bu yıl düzenlenen şampiyonada 220 sporcu derece yaparak milli takım havuzuna girmeye hak kazandı. Kategorilerinde dereceye giren sporcular Türkiye Satranç Federasyonu destekleri ile uluslararası turnuvalarda Türkiye'yi temsil edecek.

EFE METEHAN "LGS BİRİNCİLİĞİMİ SATRANCA BORÇLUYUM"

İlimizden yarışmaya katılan sporcumuz Efe Metehan Yavuz 15 yaş genelde Türkiye şampiyonu olarak ödülünü düzenlenen törenle aldı. 15 yaş Türkiye şampiyonu Efe Metehan Yavuz  satrancın zor bir spor olduğunu belirterek, LGS'de birinci olmasını satranca borçlu olduğunu ifade etti.

ÖDÜLLER TÖRENLE VERİLDİ.

Müsabakaların son bulmasının ardından madalya töreni düzenlendi. Kategorilerinde dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin ve TSF Başkanı Gülkız Tulay tarafından verildi.

EFE METEHAN'IN BU İLK BAŞARISI DEĞİL

2013 yılından bu yana satrançta bir çok dereceler alan Efe Metehan Yavuz daha öncede Avrupa dereceleri ve Türkiye şampiyonlukları ile adından sıkça söz ettirmişti. 

 
 
 
Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.