"DEDİKODULARLA BOLU ÇALKALANMASIN"

21/05/2021
21
MAY
2021

Boluspor Kulübü önceki dönem efsane başkanlarından ve taraftarın “Emin Babası” iş insanı Emin Semercioğlu Boluspor kulübünde son günlerde yaşanan tartışmalara son noktayı koydu. Semercioğlu TV Bolu’ya yaptığı özel açıklamada “Dedikodular Boluspor’u yıkar” dedi.

Boluspor kulübünde mevcut başkan Abdullah Abat ve önceki dönem kulüp başkanı Necip Çarıkçı arasında yaşanan tartışmalar sonrası kulübün efsane başkanlarından Emin Semercioğlu açıklama yaptı. Semercioğlu kulüp yöneticilerini sağduyulu olmaya çağırdı. Kulübün başarısının birlik ruhundan geçtiğini hatırlatan Semercioğlu yaşanan kavganın en çok kulübe zarar vereceğini söyledi.

HİÇBİR BAŞKAN HAKKINDA BEYANAT VERMEDİM

Emin Semercioğlu TV Bolu’ya özel yaptığı değerlendirmede şu açıklamaları yaptı:  tarafından

Basından dinlediğim kadarıyla ben bu tip konuşmaların yanlış olduğunu düşünüyorum. Ben başkanlık görevini bıraktıktan sonra ben bir başkan olarak Boluspor'u seven birisi olarak hiçbir başkan hakkında beyanat vermedim. Hakkında konuşmadım. Çünkü bunların Boluspor'a zarar vereceğini düşünüyorum. Boluspor hepimizin klubü ise herkes Boluspor'u konuşmalı. Bu yapılan dedikodular Boluspor'u yıkar.

KULAKLARINI TIKAYACAKSIN!

Burada madem başkansın yönetim kurulunu işe aldın kulaklarını tıkayacaksın.  Bu futbolcu için de geçerli. Futbolcu sahaya çıkıyor küfür yiyor ama mesleği bu. Küfürü dinlemeyecek, maça bakacak. Yönetim kurulu da buna bakacak. Başarısına bakacak, hata yapmayacak. Boluspor Bolu’nun takımıdır. İnsanlar haftalarını, günlerini Boluspor'u düşünerek yaşıyor. Böyle insanlar var. Boluspor'un hastaları var. Boluspor'un sevenleri var. Boluspor'la yatanlar Boluspor'la kalkanlar var. Bırakın bu dedikoduları. Bunlar benim zamanımda da oldu ve Boluspor'un şampiyon olamamasına sebep oldu. Ligin bitimine 7 maç kala birinciydik. Ama işte bu konuşmalar önemli insanların konuşmalarını ben yakıştıramıyorum. Zamanında benim için de konuşuldu ama ben konuşmam çünkü Boluspor zarar görmemeli. Boluspor'a hep beraber sahip çıkarsak Boluspor kazanır ve üst liglere çıkar. Hepimiz birlik olup Boluspor'u düşünmezsek ayrı ayrı olursak o zaman Boluspor kötü günler yaşar.

KÜÇÜK İŞLERLE UĞRAŞMASINLAR

Bence bu sene Boluspor tehlikeli günler geçirdi, bunlar olabilir. Bu işin tehlikesi de var düşmesi de var çıkması da var ama yönetim kurulunun görevi bunu başarılı bir şekilde bu durumu kurtarabilmek. Bir diğeri şampiyon yapmak. Ben öncelikle takım düşmediği için ve bunun için çaba sarf eden yönetim kurulu başkanı ve yöneticilere teşekkür ediyorum ama küçük işlerle uğraşmasınlar. Boluspor büyük takım büyük işlerle uğraşsınlar. Boluspor ile ne yapacağız diye düşünsünler Boluspor’un daha senesi gelmeden, daha sezon başlamadan hemen başkanı konuşmaya başlıyorlar böyle olmaz!

BU KONUŞMALAR TRANSFERLERİ DE ETKİLER

Bu olaylar ileride Boluspor'a transferi gerçekleşecek oyuncuları da etkiler. Boluspor’a gelen tüm futbolcular zamanımızda güvenle geliyordu, peşinat bile almadan geliyordu. Neden? Boluspor'da benim param kalmaz, ben paramı alırım diye düşünüyorlardı. Biz bunların hesabını yapalım.

ÖNCE BUNLARA BAKACAK BAŞKAN

Bir de benim tavsiyem daha önceki tecrübelerime göre ben Boluspor'da en az 18-20 sene görev yaptım bir senesi başkanlık diğer seneleri de teknik as başkanı olarak. Yani transfer komitesi görevlerinde bulundum. Boluspor'un kıt kanaat imkânları var bu kaynakları çok iyi kullanmamız lazım. Bu kaynaklara dikkat etmemiz lazım. Bunu için ne yapmamız lazım. Oynayan adam almak lazım. Oynayan adamı nasıl bulursun. İnternet denen bir olay var internete girdiğin zaman bir futbolcunun bütün seceresini A'dan Z'ye kadar öğrenebiliyorsun. İş zor değil, önce buna bakacak başkan. Bu adamı transfer yapılıyor ama ne kadar oynamış? Daha evvel neler yapmış? Ne kadar kırmızı kart görmüş? Ne kadar terbiyesizlik yapmış veya ne kadar ahlaklı bir adam? Bunların raporlarına bakacaksın ve bu tip futbolcuları da ihtiyacın kadar alacaksın. Bir de takıma aldığın oyuncu yaşlıysa takıma zarar verir takımda 10 tane abi olmaz, takımda bir abi olur. Takımın temelini böyle kuracaksın, gençlere önem vereceksin. Her gelen ekip devamlı olarak genç takımın hocalarını değiştirmeyecek. Neden değiştirmeyecek? Çünkü genç takımın başındaki hocalar 4-5 yıllık bir programla iş yapıyorlar. Bunları her sene değiştirirsen yeni gelen ekibin 5 yılını beklemek zorundasın. Bu nedenle de Boluspor'daki genç futbolcularımız dağılıyor. Onun için gençler üzerinde durulmalı onları konuşmalıyız. Bu sene Boluspor'a katkısı olanları konuşmalıyız. Bu kişi belediye başkanı ise belediye başkanını konuşmalıyız eğer bunları konuşursak başkan bu kulübe bizden daha çok yardım eder. Bunları konuşacağız biz çünkü bu kaynaklar olmadan olmaz.

DAHA DİKKATLİ DAHA OLUMLU OLALIM

Burada kulüp için belediye başkanı çok önemli. Boluspor'u seven başkanların bence bugüne kadar Boluspor'un başarısında rolü var. O yüzden kulüp ayakta duruyor. Bu kısır çekişmeleri bırakalım. Boluspor'un geleceği için genç arkadaşlarıma tavsiye ederim. Daha dikkatli daha olumlu olalım. Kendi işini nasıl görüyorsan, kendi işini nasıl çok irdeliyorsan, ne kadar çok inceliyorsan, o şekilde bir transfer politikası izleyip, öncelikle hoca, sonra o hocanın sistemi ve hocanın sistemine göre oyuncular araştırılır. Araştırmaya göre listesi çıkarılır hocadan onay alınır, şahsen ben bu işi böyle yaptım. Benim hocam 50-60 tane isme bir yıldız iki yıldız üç yıldız koydu. Çünkü hoca bu ligden geliyorsa bu ligin futbolcusunu bilir, takip eder. Çünkü mesleği bu. Ondan dolayı da hocanın söylediği sistemi bozmadan, hocanın futbolcularını alırsan başarılı olursun. Transferi sen yap, hoca transfer yapmaz. Hocadan sadece bilgi alınır. Genç arkadaşlarımızın buna dikkat ederek hareket etmeleri Boluspor'u belli bir yere getirir.

ŞAMPİYONLUĞA ULAŞMIŞ TAKIMLAR O SENE BİR OLMUŞLAR

Boluspor'daki kısır çekişmeler, herkesin ayrılığı Boluspor'a zarar verir. Birlikte güç vardır. Güçlü olmak için birilik olmak gerekir. Zaten baktığımızda şampiyonluğa ulaşmış takımlar o sene bir olmuşlar. Bütün hepsi sanayicisi, sivil toplum örgütleri, taraftarı ve milletvekilleri bir olmuşlar ve takımı bir üst lige taşımışlar. Elbette takım lige taşındığı zaman da problemler var onun için aynı sistem aynı düşünceler orda da olmalı.

DEDİKODULARLA BOLU ÇALKALANMASIN

Arkadaşlarımızın üzüldükleri hususlar vardır. Üzüntülerini basına açıklamasınlar. Bence gerekirse kongreye gitsinler ve bu şekilde dedikodularla Bolu çalkalanmasın. Bolu Boluspor'un geleceği ile çalkalansın. Buradan hizmeti geçenlere teşekkür ediyorum, daha iyi hizmetler yapmalarını diliyorum. Bence şuan başarılıdırlar hasarlarını giderirlerse lige de çıkarlar. Ben bu düşüncülerle herkese Boluspor'a yeni yılında başarılar diliyorum. İnşallah layık olduğu yere yükselir. Ama bunun da vecibeleri var. Bunları da geçmemiz lazım, bunları yapmamız lazım. Bunları yaparsak Boluspor iyi yerlere gidebilir.

Kaynak: tvbolu.com.tr

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.