CentilmenLig başlıyor.. 1 milyon TL ödül var

12/01/2012
12
OCA
2012

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), 2011-12 sezonunun ikinci yarısından itibaren, güzel oyunu ve sportmenliği ödüllendirmeyi amaçlayan CentilmenLig'i, tüm profesyonel liglerde uygulamaya koyacak.
    


TFF'den yapılan açıklamaya göre, Centilmenlig'de her profesyonel lig için ayrı oluşturulacak puan cetveline, kulüplerin ikinci yarının ilk haftasından itibaren aldıkları cezalar işlenecek.

Süper CentilmenLig'de, Spor Toto Süper Lig'in 18 ve 34. hafta müsabakaları ile Play-off grubu maçları birlikte hesaplanacak. Bu periyotta, her kulübün toplam ceza puanı, oynadığı maç sayısına bölünecek. Elde edilecek ortalamanın sıralanması sonrasında, en az ceza puanına sahip olan kulüp, 2011-2012 sezonu Süper CentilmenLig Şampiyonu olacak. Süper CentilmenLig Şampiyonu, buna ilişkin bayrağı bir sezon boyunca stadyumunda takma hakkını elde edecek. Süper CentilmenLig Şampiyonu 4 milyon, ikincisi 2 milyon, üçüncüsü de 1 milyon liralık para ödülünün sahibi olacak.

 

Bank Asya'da ödül 1 milyon lira

Bank Asya 1.Lig'de, ligin 17-34. hafta müsabakaları ile Bank Asya 1.Lig Play-off maçları hesaplanacak. Bu periyotta, her kulübün puanı, oynadığı maç sayısına bölünecek. Elde edilecek ortalamanın sıralanması sonrasında, en az ceza puanına sahip olan kulüp, 2011-2012 sezonu Bank Asya 1. Lig Centilmenlig şampiyonu olacak. CentilmenLig'de Bank Asya 1.Lig Şampiyonu olan kulüp 1 milyon liralık para ödülünü kazanacak.

Spor Toto 2.Lig'de de ligin 16-34. hafta müsabakaları ile Spor Toto 2.Lig Play-off maçları hesaplanacak. Bu periyotta, her kulübün puanı, oynadığı maç sayısına bölünecek. Elde edilecek ortalamanın sıralanması sonrasında, en az ceza puanına sahip olan kulüp 2011-2012 sezonu Spor Toto 2. Lig Centilmen Lig Şampiyonu olacak. CentilmenLig'de Spor Toto 2. Lig Şampiyonu olan kulüp 500 bin liralık liralık para ödülünü kazanacak.

Spor Toto 3.Lig'de de ligin 20-38. hafta müsabakaları ile Spor Toto 3. Lig Play-off maçları hesaplanacak. Bu periyotta, her kulübün puanı, oynadığı maç sayısına bölünecek. Elde edilecek ortalamanın sıralanması sonrasında, en az ceza puanına sahip olan kulüp, 2011-2012 sezonu Spor Toto 3.Lig Şampiyonu olacak.

CentilmenLig'de Spor Toto 3. Lig Şampiyonu olan kulüp 250 bin liralık para ödülünü kazanacak.

-TFF temsilci ve gözlemcileri puan verecek-

Maçlarda görev alan TFF temsilci ve gözlemcisi, pozitif oyun, rakibe ve hakemlere saygı, takım mensuplarının davranışları, ırkçılık ve ayrımcılık karşıtlığı, taraftarların olumlu davranışı, tribünlerin doluluk oranlarını göz önünde bulundurarak, takımlara puan verecek. Temsilci ve gözlemcinin vereceği puanlar toplanarak ikiye bölünecek ve elde edilen puanlar, kulüplerin ceza puanından düşülecek.

Spor Toto Süper Lig'de ve diğer profesyonel liglerde, bir takvim ayında en az ceza puanına sahip olan kulüpler, 'Ayın Centilmen Kulübü' olacak. Bu kulüpler, TFF tarafından özel olarak hazırlanacak bayrağı bir ay süresince stadyumlarında takma hakkını elde edecek.

Maçta futbolcuları sarı veya kırmızı hiç kart görmeyen, kendisi veya mensupları hakkında disiplin cezası da uygulanmayan kulübün ceza puanından 10 puan düşülecek.

<
Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.