"BÜYÜK BÜTÇELİ TAKIMLARA KARŞI MÜCADELE EDİYORUZ"

31/08/2017
31
AĞU
2017

Siyasi iradenin futbolun önüne geçtiğini ve rekabetin her geçen gün arttığını belirten Çarıkcı; “Özellikle kamuoyunda herkes Boluspor Kulübü bütün maçlara lider çıksın, bütün maçları kazansın bizde bunu istiyoruz" dedi. 

ÖNCE STAT OLMASI GEREKİYOR

Transferlerde öncelikli şeyin maddi konular olduğunu belirten başkan Çarıkcı "En başta da tabi haksız rekabet. Baktığınızda o kadar çok örnek var ki. Mesela Erzurum Büyükşehir Belediyespor, Belediye Başkanı’nın yanlarında olması, Ankaragücü’ne Osmanlıspor’un, Melih Gökçek’in devamlı destek olması, Giresunspor’un 4 Milyon TL’ye sponsorlar bulabilmesi. Siyasi iradenin, bu lige girmesi bir anda haksız rekabete yol açıyor. Bunun içinde herkes kendi bölgesinin takımının şampiyon olmasını istiyor. Maalesef biz zaten bu desteği bugüne kadar görmedik. Böyle bir gücümüzün olmadığının zaten farkındayız. Şu anda Boluspor taraftarı diyor, sayısı da belli. Herkes şampiyon olsun istiyor. Statta yok zaten. Bir takımın şampiyon olması içinde en başta stadın olması gerekiyor” dedi.

“10 MİLYON TL BORÇ YAPIP VEBALİNE GİREMEM”

Boluspor’a gereken desteğin verilmediğinin altını çizen Çarıkcı; “Burada teknik heyetimiz ilk Giresunspor maçında maalesef hiç beklemediğimiz 90+3’te yediğimiz golle ister istemez moral bozuyor. Ümraniye maçına gittik, orada da birkaç oyuncumuzun hatalı olmasından dolayı da yenildik. En son maçta da Gazişehir Gaziantep takımı da iyi bir takım. İyi mücadele ettiler. Bize pozisyon vermediler. Berabere kaldık. Futbolda her şey doğru gitmez. Bu tip kulüplerde bazen işler iyi gitmeyebilir. Onun içinde burada en başta Bolu ölçeğinde olan takımların yapısını herkesin bilmesi lazım. En önemlisi bazen basın eleştiri yapabiliyor. Taraftarlar bazen eleştiri yapabiliyor. Ama bunu yaparken de insanların özellikle basının şunu bilmesi lazım. Acaba basın kendisi, Bolu basını kendi sponsorunu desteği bulabiliyor mu acaba. Bolu’nun bir yapısı var. Bütün gazeteci arkadaşlar benim arkadaşım. Bunu düşünmek gerekmiyor mu? ‘Bolu’da böyle bir takım var. Bu kulüp geçene senelerde düşmemeye oynuyordu. Mali yönden sıkıntıya girmişti.’ demiyorlar. Başkanım ‘Neden yeniliyoruz, neden şampiyon olamıyoruz’ işte mali yapı bu. Görüyorum bütün basının desteğe ihtiyacı var. Boluspor’un da desteğe ihtiyacı var. Necip Çarıkcı’nın Bolu’dan aldığı en büyük para 100 Bin TL. Toplasan bu 3 tane fabrika yapar. 18 Milyon olan bütçede her sene 5 milyon açık veren bir Boluspor kulübü 5 Milyon TL bulamazsa bu kulüp batacak. Burada biz 4–5 milyonluk rakamı dışarıdan, cebimizden eşten, dosttan kendi itibarımızdan bulmaya çalışıyoruz. Onun içinde bazıları bir şey dediği zaman Boluspor hakkında önemli olan kötü günde Boluspor’a sahip çıkacak, iyi günde herkes sahip çıkıyor. Ama o basın, o konuşan insanlar varsa ki, o kişiler diyecek ki, ‘Bolu nüfusu belli, siyasi yapısı belli, fabrika sayısı da belli. En son Gazişehir Gaziantep takımı, almış olduğu 3 oyuncunun maliyeti 12 milyon TL. Bizim toplam 25 oyuncunun maliyeti 10,5 Milyon TL. Gaziantep’te 1000 tane fabrika var. Antep çok büyük şehir. Onun için Boluspor’da bu seneyi ve geçen seneyi kurtardık. Seneye ne yapacağız. Bu takımın ligde kalması için her sene 5 milyon TL’ye ih
Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.