BU SEZON ALAYINI DENEDİK

20/05/2016
20
MAY
2016

PTT 1. ligin 2015-2016 sezonu tamamlanırken istatistiklerde ortaya çıkmaya başladı.

Ligde bu sezonda istediğine ulaşamayan Boluspor bu sezon 43 futbolcu ile Karşıyaka'dan sonra en çok oyuncuya forma veren 2. takım oldu. Kırmızı beyazlılar yine bu sezon 9 yabancıya forma giydirerek Şanlıurfaspor'dan sonra en fazla yabancı oynatan takım oldu. 

EN ÇOK OYUNCU DENEYENLER

Toplam 539 futbolcunun mücadele ettiği ligde, 32 oyuncu sezon içinde takım değiştirerek iki farklı ekibin formasını giymiş oldu.  Karşıyaka'nın 46 futbolcuya şans verdiği ligde Boluspor 43, Kayseri Erciyesspor ile Şanlıurfaspor ise kırkar oyuncuyu sahaya sürdü.

EN AZ OYUNCU OYNATANLAR

En az oyuncu kullanan ekipler içinde Samsunspor 24 futbolcu ile ilk sırada yer alırken, Kardemir Karabükspor'da 26, Vartaş Elazığspor ile Denizlispor'da ise 27 oyuncu şans buldu.

YABANCI SAYILARI

PTT 1. Lig'deki 18 ekipten sadece Altınordu geçen sezon olduğu gibi yine kadrosunda yabancı oyuncu bulundurmadı. Sezon içinde 11 yabancı futbolcuya şans veren Şanlıurfaspor bu alanda birinci sırada yer alırken, Boluspor ile Karşıyaka 9, Adana Demirspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Kardemir Karabükspor 8, Alima Yeni Malatyaspor, Balıkesirspor, Giresunspor, Göztepe ve Vartaş Elazığspor 7, Adanaspor, Multigroup Alanyaspor ve Samsunspor 6, 1461 Trabzon, Denizlispor ve Kayserispor ise 5 yabancı futbolcu oynattı.

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.