BOLU'YA "TEKERLEKLİ ESKRİM" GELİYOR

27/10/2022
27
EKİ
2022

İlk olarak 1960 Yılında Roma 1960 Paralimpik Oyunları ile tanınan engelliler için "Tekerlekli Eskrim" Bolu'da hayata geçirilmeye çalışılıyor.

Amputasyonu, omurilik yaralanmaları ve serebral palsi hastalıkları olan kadınlar ve erkekler, flöre (kadınlar ve erkekler) ve epe (erkekler) için uygun olan "Tekerlekli Eskrim" engelli vatandaşlar için yeni bir spor dalı olarak Bolu'da ilk olarak çalışmalarına başlayacak.  Eskrim'de ilimizde önemli başarılara imza atan antrenör İsmail Hakkı Kılınç planladıkları Tekerlekli Eskrim sporu ile ilgili "Sporcuların tekerlekli sandalyeleri yarış boyunca zeminle temas halinde kalmalıdır. Uluslararası Tekerlekli Sandalye ve Ampute Sporları Federasyonu (IWAS), bu sporun dünyadaki yönetici organıdır" dedi. 

Kılınç ayrıca Bolu'da tekerlekli sandalye ile yaşamak zorunda kalan vatandaşlarımız için ayrı bir uğraş olacağını belirtirken "Bu spor sınıflarına kısa bir bakış olmakla beraber yasal bir bağlayıcılığı yoktur. Tüm durumlarda spor özellikli sınıflandırma kuralları öncelikli geçerli olacaktır. Tüm tekerlekli sandalye eskrimcilerinin bacaklarında ve ayaklarında bir engelleri vardır ve tekerlekli sandalyelerde yarışırlar.
A kategorisinde bulunan eskrimcilerin gövde kontrolleri iyidir, bununla beraber B kategorisinde bulunan sporcuların gövde veya eskrim yapan kollarında bir engelleri bulunur" dedi.  

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.