BOLU'YA KAZANDIRILIRSA SPOR VE TURİZM ADINA SÜPER PROJE...

03/09/2021
03
EYL
2021

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçtiğimiz günlerde ihalesi gerçekleşen ve 89 Milyon 750 Bin TL karşılığında satışı yapılan Karacasu yolu üzerinde bulunan fidanlığa spor hastanesi yapılacağını belirtti.

Satışı gerçekleşen araziye alan firma tarafından 100 milyon dolarlık yatırım ile spor hastanesi yapacağını belirten Başkan Özcan, “Böyle bir proje inşallah Bolu’ya kazandırılır. Çünkü burada 300-500 insan çalışacak. Ve Bolu dünyadaki spor turizmin merkezi haline gelecek” ifadelerini kullandı.

Haber; Sefa GÜNAY  / Bolu Takip Gazetesi

Mülkiyeti Bolu Belediyesine ait, Karacasu yolu üzerinde bulunan fidanlığın ihalesi gerçekleşti. Geçtiğimiz günlerde yapılan ihaleye iki firma katılırken, ihaleyi 89 milyon 750 bin TL ile en yüksek teklifi veren Oktay Ercan ve ortakları aldı. Satışı gerçekleşen yer ile ilgili bilgi veren Başkan Özcan, araziye firma tarafından 100 milyon dolarlık yatırım ile spor hastanesi yapılacağını belirtti.

“2017 YILINDA PROJELENDİRİLMİŞ VE SPOR OKULU OLARAK PLANLANMIŞ”

Satılan arazi ile ilgili planlamanın 2017 yılında eski dönem Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın bilgisi dahilinde yapıldığını belirten Başkan Özcan, “Burayı alan firma ile konuştum. ‘Ne için aldınız burayı’ dedim. 2017 yılında projelendirilmiş ve spor okulu olarak planlanmış. Burayı alan kişi 100 milyon dolarlık yatırımdan bahsediyor. İçinde kendine ait stadyumu, antrenman tesisleri, tamamen spor turizmine yönelik bir yatırım için bura alınmış. Bunun planlamaları 2017 yılında yapılmış. Eski başkanın bilgisi dahilinde. İnşallah alan kişi sözünde durur ve bu projeyi de hayata geçirirse buraya dünyanın en önemli takımlarını getirme peşindeler. Eğer böyle bir eser kazandırılacaksa Bolu’ya çok güzel olur. Birkaç belediye başkanı projeyi gösterdiğimde bana ‘Böyle bir yer için biz ücretsiz yer bile göstermeye hazırız’ dediler” ifadelere yer verdi.

“BÖYLE BİR PROJE İNŞALLAH BOLU’YA KAZANDIRILIR”

Projenin hayata geçmesi ile birlikte Bolu’nun dünyadaki spor turizmin merkezi haline geleceğini belirten Başkan Özcan, “Bu önceden planlanmış bir şey. Bu proje 2017 yılında hazırlanmış. Böyle bir projeden benim haberim oldu. Ama ben firmaların isimlerini bilmem. Bu projeyi hayata geçirmek isteyen kişi talep etti. Biz uzun süre beklettik. Biliyorsunuz bunun karşısında ormana yer satmıştık. Oradan 180 dönüm yer alınmış. Burası 99 dönüm. Projelerini küçültmek zorunda kalacaklar. Ben orayı satarken Bolu’ya güzel bir yatırım gelsin düşüncesiyle satışı gerçekleştirdim. Yatırımcı sözünde durursa, ki durmakta zorunda canı istediği şeyi yaptırmayız buraya. Almış olması demek her şey yapacak anlamına gelmiyor. Çok güzel bir proje olacak. Böyle bir proje inşallah Bolu’ya kazandırılır. Çünkü burada 300-500 tane insan çalışacak. Ve dünyadaki spor turizmin merkezi haline gelecek Bolu. Projesi 2017 yılında yabancı bir mimar tarafından hazırlamış. Hatta basketbolculara göre yataklar projelendirilmiş. Enteresan bir proje” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.