“BOLUSPOR’UN DAHA İYİ OLACAĞI GÜNLER GELECEK”

10/01/2021
10
OCA
2021

Beypiliç Boluspor Profesyonel Futbol Şubesinden Sorumlu Başkan Vekili Oğuzhan Özçelik, ilk yarı değerlendirmesinin yanı sıra gelecek planları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özçelik taraftarlara da seslenerek sabredip kendilerine güvenmelerini istedi.

TFF 1.Ligin ilk yarısını topladığı 19 puanla 12.sırada tamamlayan Beypiliç Boluspor’da Profesyonel Futbol Şubesinden Sorumlu Başkan Vekili Oğuzhan Özçelik gazetemize özel açıklamalarda bulundu. İlk yarının değerlendirmesini yapan Özçelik “Kulübü yüklü bir borçla devraldık. Borçları ödeyerek transfer çalışmalarına başladık. Yeni bir kadro oluşturduk. Bunun tabii ki adaptasyon süreci oluyor. Ayrıca hoca değişikliğimizde oldu. Ama adaptasyon süreci tamamlandıktan sonra puanlar almaya başladık. Geçen sezon 25 Milyon TL’lik bir takım vardı ligde mücadele eden. Biz bu sezon 15 Milyon TL’lik bir takım kurduk. Geçen sezon ile kıyaslama yapacak olursak 25 Milyon TL’ye kurulan takım ligin ilk yarısında 13 puan topladı. Bizim 10 Milyon TL daha düşük bütçe ile kurmuş olduğumuz ve başarısız diye adlandırılan takımımız ise bu sezon ligin ilk yarısını 19 puanla tamamladı. Bizim bu seneki hedefimiz zaten takımımızı ayakta tutmak, borçlarımızı ödemekti. Yönetim olarak pandemi sürecinde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

“BAZI OYUNCULARLA YOLLARIMIZI AYIRACAĞIZ”

Devre arasında bazı oyuncularla yolların ayrılacağını ve yeni transferlerin olacağını belirten Özçelik “Devre arasında transfer çalışmaları gerçekleştireceğiz. Teknik ekibimizin, scout ekibimizin çalışmaları doğrultusunda onlarla yapacağımız görüşmelerin ardından yönetim olarak ortak kararlarla transfer çalışması yapacağız. Bazı oyuncularla yollarımızı ayıracağız bunun ardından yeni transferler de yapacağız. Taraftarların da en çok dile getirdiği forvet transferi konusunda da şunları söylemek istiyorum. Takımımızda bulunan mevcut forvet oyuncuları özellikle çok eleştiri alıyor. Fakat bizim forvet oyuncularımız başarısız futbolcular değil. Ama tabi orta sahamız forveti yeterince besleyemiyor.  Besleyemeyince forvetlerimiz etkisiz kalıyor. Teknik ekibimiz şuanda bunun üzerinde çalışıyor. Eksiğimiz forvet mi yoksa orta saha mı? Teknik ekibimizin raporları doğrultusunda bu konuda da çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz ve takımımıza katkıda bulunacak yetenekli bir oyuncuyu kadromuza katacağız” şeklinde konuştu.

“KEMİK BİR KADRO OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”

Yönetimi devraldıkları süreçten itibaren gelecek yılın planlarını yapmaya başladıklarını ona göre bu sezon kemik bir kadro oluşturmak istediklerini söyleyen Özçelik “Biz zaten yönetime gelirken bir yıllık planlama yapmadık. Amacımız bu sezon takımımızı ayakta tutmak, borçları ödemek ve ilerleyen yıllarda başarıyı sağlamak adına kemik bir kadro oluşturmaktı. Hocamızla da bunun üzerine çalışmalar yapıyoruz. Her sene 20-25 transfer değil de 2-3 yeni transferle çok daha iyi bir Boluspor’u, özlenen Boluspor’u taraftarlarımıza, Bolu halkına izletmek istiyoruz” dedi.

“ORLANDO EN AZ 5-6 HAFTA YOK”

Adanaspor karşılaşmasında sakatlanarak yerini Ömer’e bırakan kaleci Orlando Mosquera’nın sakatlık durumu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Özçelik “Orlando Mosquera’da kas yırtılması meydana geldi. Tam olarak düzelmesi de 5-6 hafta gibi bir süreç alacağı bilgisini aldık doktorlarımızdan. Tam olarak düzeldikten sonra tabi bir de adaptasyon süreci olabilir. Formu konusunda da geçen sezona göre yüzde 50 performans düşüklüğü var. Biz yönetim olarak elimizden geleni yapıyoruz. Ama yabancı oyuncularda böyle sıkıntılar yaşanabiliyor” ifadelerini kullandı.

“TARAFTARLARIMIZDAN BİZLERE GÜVENMELERİNİ İSTİYORUZ”

Göreve geldikleri günden bu yana 15 Milyon TL borç ödediklerini belirten ve taraftarların da kendilerine güvenmelerini isteyen Özçelik açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Tabi hala Boluspor’un bir borcu var. Tabi yeni transferler de yaptık. Belli bir para ödüyorsunuz ama yeni transferler yaptığınız için tekrar borcun üzerine bazı borçlar geliyor. Ama Boluspor’un mali açıdan geleceği karanlık değil. Planlı bir bütçe çalışmamızla Boluspor’un gelecekte de sıkıntılar yaşamaması için elimizden geleni yapıyoruz. Taraftarlarımız bizlere kızıyor belki ama kılı kırk yararak her şeyi hesap ederek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Taraftarlarımızdan bizlere güvenmelerini istiyoruz. Boluspor’a güvenmelerini istiyoruz. Biz Boluspor için kötü bir şey yapmıyoruz. Boluspor’un daha iyi olacağı günler gelecek. Tabi bunu çok hızlı beklemek biraz anlamsız oluyor. İlerleyen yıllarda çok daha iyi bir Boluspor oluşturmak için gereken tüm çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu anlamda taraftarlarımızdan sadece sabredip bizlere güvenmelerini istiyoruz.”

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.