BOLUSPOR'DAN AKHİSAR'A HAYAT ÖPÜCÜĞÜ

13/03/2021
13
MAR
2021

TFF 1. Ligin 26. Haftasında Boluspor sahasında ligden kalma umutlarını sürdürmek isteyen Akhisarspor’u konuk etti. İlk yarısı golsüz sona eren maçın 85. dakikasında konuk ekip attığı tek golle Bolu'dan 3 puanla ayrıldı ve ligden kalma adına önemli bir galibiyete imza attı.

Maç öncesi aralarında 7 puan fark bulunan iki takımdan bu farkı  4’e düşürmek isteyen konuk ekip akhisarspor’a  karşı Boluspor sahaya Gentian, Fethi, Burak Asan, Gökhan, Oğuzhan, Araz, Muhammed, Kabongo, Emin, Aykut, Mustafa on biri ile sahaya çıktı. Teknik direktör Reha Erginer sakatlığı süren Tugay’ın yerine Burak Asan Gyasi’nin yerine Araz’a şans verirken forvette Kabongo Kasongo yer aldı.

Maça daha iyi başlayan Boluspor olurken konuk ekip 10. dakikadan itibaren karşılaşmada dengeyi kurmayı başardı. Kırmızı beyazlılar Fethi ile bu bölümde önemli bir pozisyondan yararlanamazken, konuk ekipte ise Cekdar ve Delarge Akhisar adına yine önemli sayılabilecek pozisyonlardan yararlanamadılar.

Bu devrede Kasongo’nun attığı bir gol faul gerekçesi ile sayılmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gitti.  

 İkinci devrenin en önemli atağı 55. Dakikada Gökhan Sazdağın’dan geldi. Sol kanattan ceza sahası çizgisi üzerinde topla buluşan Gökhan’ın şutu farklı şekilde auta gitti.

70. dakikada Kabongo ve Araz yerini Papa ve Alican’a bıraktı.

75. dakikada Delarge’nin pasında Peter kaleci Selmani ile karşı karşıya kaldı vuruşunda son anda araya giren Oğuzhan mutlak bir golü önledi.

82. dakikada Mustafa’nın yerine Hamza girdi.

Akhisarspor 2000 doğumlu stoperi Doğukan ile 1-0 öne geçti. (Dk.84)

86. dakikada Poepon Burak Asan'ın yerine oyuna dahil oldu. Kaptan Gökhan maçın son bölümlerinde  iki sarı kartla kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.   Maçta başka gol olmayınca konuk ekip Akhisarspor altın değerinde 3 puanı alarak ligde kalma adına önemli bir 3 puanı hanesine yazdırdı. Boluspor ile Akhisarspor'un arasındaki puan farkı 4'e indi.  

Bu sonuçla Boluspor 29 puanda kalırken Akhisarspor puanını 25 yaptı. Kırmızı beyazlılar önümüzdeki hafta deplasmanda yine ligde kalma yarışındaki Ankaraspor ile karşılaşacak. Akhisarspor ise Keçiörengücü'nü konuk edecek. 

Stat: Bolu Atatürk

Hakemler: Hakan Ceylan, Kemal Mavi, Hasan Hüseyin Tetik

Beypiliç Boluspor: Selmani, Fethi Özer, Burak Asan (Dk. 86 Poepon), Gökhan Sazdağı, Oğuzhan Berber, Araz Abdullayev (Dk. 70 Alican Özfesli), Muhammed Gümüşkaya, Kasongo (Dk. 70 Papa Diouf), Emin Bayram, Aykut Demir, Mustafa Çeçenoğlu (Dk. 82 Hamza Gür)

Akhisarspor: Lukac, Çekdar Orhan (Dk. 90 İlke Nelik), Onurcan Güler, Orhan Taşdelen, Semih Görer, Berat Onur Pınar, Delarge (Dk. 76 Ayuk), Yusuf Cihat Çelik, Doğukan Nelik, Mert Özyıldırım, Nsima Peter (Dk. 90 Bertuğ Bayar)

Gol: Dk. 83 Doğukan Nelik (Akhisarspor)

Kırmızı kart: Dk. 90 Gökhan Sazdağı (Beypiliç Boluspor)

Sarı kartlar: Dk. 52 Burak Asan (Beypiliç Boluspor), Dk. 69 Keita (Yedek kulübesinde) (Akhisarspor)

 

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.