BOLUSPOR'DA ÖZGÜR İLERİ KONUŞTU

03/10/2017
03
EKİ
2017

Boluspor'un deneyimli oyuncusu Özgür İleri, Ajansspor'dan Deniz Şen'e konuştu.

İşte Özgür İleri'nin açıklamalarından önemli satır başları:

'Geçen seneden daha iyi olacağız'

"Her takım gibi bizim de kötü zamanlar geçirdiğimiz oluyor. Geçen sezon bu kötü zamanları atlatmasını bildik. Takım oturana kadar biraz zaman geçiyor. Bu da herhalde 5-6 haftayı buluyor. Bu haftalarda sonuçların nasıl olacağı tam olarak kestirilmiyor. Bir de çok önemli oyuncularımız sakatlıklar geçirdi. Onların iyileşmeleri bayağı bir süre aldı. Bu da takım olarak tam istenilen yerde olmamamızı sağladı. Ben Boluspor’u geçen seneki takımdan daha iyi görüyorum. Yeni gelen arkadaşlarımız da uyum sağlamaya başladı. Onlar da önümüzdeki haftalarda istenilen düzeye geldiği zaman geçen seneden çok daha geniş bir kadromuz olmuş olacak. Bence en az geçen seneki başarımızı yakalarız ve daha da üste çıkabiliriz diye düşünüyorum"

'Yerli futbolcular mağdur ediliyor'

"Ülkemizde yerli futbolcuların bazı sorunları oluyor. Yabancı futbolcular buraya geldiklerinde kontratlarında her şeylerini garantiye alarak geliyorlar. Ama yerli oyuncular böyle değil. Yerli oyuncuların genelde daha esnek kontratları oluyor ve sezon içinde zamanında ödemelerini alamıyorlar. Hatta ekonomik açıdan daha kötü olan kulüpler hak ettiğinizi vermiyorlar genelde ve daha sonra avukat yoluyla kulüpten ayrıldıktan sonra paranızı tekrar almaya çalışıyorsunuz. Yerli futbolcular mağdur duruma düşürülüyor. Yabancı oyuncularda böyle bir şey yok. Yabancı oyuncular her şekilde sağlam kontrat yaptıkları için böyle bir sıkıntı yaşamıyorlar. Oynasa da oynamasa da garanti ücretini alıyorlar. Dolayısıyla hiç oynamayan yabancı bir futbolcu çok daha iyi şartlarda ama oynamış ve kulübü için her şeyi yapmış yerli bir futbolcu aynı şekilde aynı değeri göremiyor maalesef"

'Karaktersiz yöneticiler var'

"Kulüplerde genelde böyle karaktersiz diyebileceğimiz çok insan ve yönetici var. Bunlar da önce ‘’evladımızsın’’ diye yaklaşıyorlar, daha sonra işleri bittiğinde durum böyle olmuyor. Futbolcu mağdur oluyor. Tabi futbolcunun hakkını da daha sonra kimse koruyamıyor. Futbolcular genelde çok zarar görüyor"

'Ekonomik durum kulüplerin başarısını belirliyor'

"Bazı takımlar, özellikle ekonomik açıdan kötü olan takımlar sezon içinde futbolculara ödeme yapamıyorlar. Bu sefer sonuçta istemsiz oluyor. Bu ödemeleri almadıkları zaman da hem performansında düşüklük oluyor hem de belki çok güzel bir gelecek hazırlayacak kendine onları hazırlayamıyorlar. Ekonomik açıdan kulübün içinde bulunduğu durum futbolcular açısından da çok önemli. Takım kulüplerin başarılı olup olmayacağını da belirliyor aslında bu durum"

'Yerli-yabancı ayrımı yapılıyor'

"Türkiye’deki takımlarda yönetimler yerli-yabancı ayrımı yapıyor. Yapmak zorundalar. Yabancı oyuncuya yerli oyuncuya davrandıkları gibi davranırlarsa çok büyük sıkıntı yaşarlar. Yani onlar o haklarını her türlü savunur ve Avrupa’da ya da Türkiye’de çok büyük sıkıntıya girer kulü

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.