"Boluspor tesisi ve stadıyla Süper Lig'e hazır"

17/12/2011
17
ARA
2011

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Boluspor, 21 yılık Süper Lig özlemini sona erdirmek istiyor.

Süper Lig'den 3 kez bir alt lige düşen ve 2 kez yeniden çıkan Boluspor, son düşüşünün üzerinden geçen 21 yılın ardından Süper Lig özlemini sona erdirmek için büyük mücadele veriyor.

Bank Asya 1. Lig'de 2007-2008 sezonunda Eskişehirspor ile oynanan şampiyonluk karşılaşmasını kaybederek Süper Lig'in kapısından dönen Boluspor, teknik direktör Cihat Arslan ile yollarını ayırmasının ardından antrenör arayışlarını da sürdürüyor.

Bank Asya 1. Lig'de 15'inci haftada 15 gol atıp, kalesinde ise 12 gol gören Boluspor, 25 puanla 6'ncı sırada bulunuyor.

Boluspor Kulüp Başkanı Necip Çarıkçı, yaptığı açıklamada, Bolu'nun benimsediği iki olgusunun bulunduğunu ifade ederek, "Bunların birisi hayırsever iş adamı İzzet Baysal, diğeri ise Boluspor'dur. Boluspor 19 yıl Süper Lig'de oynadı. Bolu halkının da Boluspor'a karşı çok büyük sevgisi var. Boluspor'un yıllardan beri biriken tecrübesi ve futbol kültürü var. Biz de bu kültürü 1965 yılından bu yana devam ettirmeye çalışıyoruz" dedi.

Boluspor'un köklü bir kulüp olduğuna dikkati çeken Çarıkçı, kulübün mücadele ettiği Bank Asya 1. Lig'in en iyi takımlarından olduğunu savundu.

-Kulüp ceza almazsa, mavi bayrak kazanacak-

 

Necip Çarıkçı, taraftarlarının vefa yönünün çok gelişmiş olduğuna da işaret ederek, kulübün taraftar toplulukları olan Yarenler, Cadde 14 ve 1965 Boluspor Taraftar derneklerinin takıma çok büyük destek verdiğini anlattı.

 

Özellikle bu sezonki maçları taraftar desteği ile kazandıklarını anlatan Çarıkçı, "Boluspor'un taraftarı, takımının hem iyi, hem de kötü gününde yanında oldu. Takımı desteklemek için maça gelen taraftarlar yüzünden, bu yıl kulübümüz ceza almadı. Kulübümüz ceza almadan sezonu tamamlarsa, Boluspor 'Mavi Bayrak' ödülünü kazanacak" ifadelerini kullandı.

 

Boluspor'un geçmişteki etkisinin Türkiye'de hala devam ettiğini iddia eden Çarıkçı, takımın geçmişte Türk futbolunda önemli bir yeri olduğunu, önemli futbolcular yetiştirdiğine işaret ederek, "Rıdvan Ertan, Çetin Erdoğan, Rıdvan Dilmen, Sercan Görgülü, Sinan Alaybeyoğlu, Recep Çetin, Halil İbrahim Eren'in Türkiye'ye adını kulübümüz duyurmuştur. 1991 yılında takımımız Süper Lig'den düştü. Takımın başına 2004'te ben geçtim ve o zamandan bu zamana takım bir ivme kazandı" görüşünü dile getirdi.

 

Boluspor'un çok zengin bir kulüp olmadığına da değinen Çarıkçı, "Bolu öyle büyük bir şehir de değil, ama görüldüğü üzere Boluspor hala ayakta. Boluspor'da profesyonel kişiler var ve artık kulüp kurumsal bir kurum haline geldi. Ayda 125 bin liralık bir gelire sahip. Boluspor futbol fabrikası gibi. Ekmek veriyoruz insanlara. 3-4 sene sonra Boluspor'a alt yapıdan futbolcu çıkartacağız.

21 sene önce düşürdüğümüz takımımızı Süper Lig'e çıkarmaya çalışıyoruz. Boluspor şu anda tesisi ve stadıyla Süper Lig'e hazır."

 

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.