Boluspor maçıyla birlikte Avrupa'da rekoru kırdılar

07/11/2013
07
KAS
2013

PTT 1.Ligde deplasmanda oynadığı 6 karşılaşmada da sahadan galibiyetle ayrılan Orduspor, elde ettiği bu başarı ile Avrupa'nın önde gelen kulüplerini geride bıraktı.

PTT 1. Lig 12. hafta karşılaşmasında Boluspor'u deplasmanda 2-1 mağlup ederek ligdeki 9. galibiyetini alan ve 28 puanla liderliğini sürdüren Orduspor, Süper Lig yolunda hedefe emin adımlarla ilerliyor.

Özellikle deplasmanda aldığı başarılı sonuçlarla adından söz ettiren mor beyazlı ekip, Avrupa liglerinde tüm deplasman maçlarını kazanan tek takım olarak dikkat çekiyor.

2013-2014 sezonunda deplasmanda oynadığı 6 maçın 6'sını da kazanma başarısı gösteren Orduspor, Türkiye Profesyonel Ligleri'nin yanı sıra Avrupa'nın önde gelen liglerinde de birçok takımı geride bıraktı.

UEFA sıralamasında ilk 10'da yer alan ülkelerin 1. ve 2. lig takımları arasında yapılan değerlendirmeye göre Orduspor, 2013-2014 sezonunda tüm deplasman maçlarını kazanan tek takım oldu.

Türkiye, Almanya, Belçika, Yunanistan, Portekiz, Hollanda, Fransa, İngiltere, İtalya ve İspanya'nın yanı sıra Rusya ve Ukrayna'nın 1. ve 2. lig ekiplerinin deplasman performanslarına bakıldığında, Orduspor'un dışında 6'da 6 yapan ya da deplasmandaki tüm maçlarını kazanan bir başka takım bulunmuyor. 

Deplasmanda elde ettiği başarılarla Avrupada'ki tüm kulüpleri geride bırakan mor-beyaz ekip, ayrıca 13 yıllık PTT 1. Lig tarihinde de bu başarıyı yakalayan ilk takım oldu. Orduspor, Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz sezon 17 deplasman maçında hiç galibiyet alamamış, son 6 deplasman maçını kaybetmiş ve lige veda etmişti.

Ajansspor

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.