BOLU'NUN BAYAN HAKEMİ İLE ÇOK ÖZEL ROPÖRTAJ

31/03/2017
31
MAR
2017

Bolu’nun son dönemlerde yetiştirdiği ender bayan hakemlerden biri o. Onun adı Cansu Şık. Soyadı gibi hakemlik te ona çok şık durdu.

Röportaj: Barış GÜZELTÜRK - Gökhan AKSOY

Bugün Karabük’ten Bolu’ya uzanan yaşam öyküsü ile çiçeği burnunda hakem Cansu Şık’ı tanıtacağız. Hakemliğe nasıl başladı? Kimleri örnek aldı? Bolu’ya niçin geldi? Neşeli, keyifli ve bir o kadar esprili hakemimizle kariyerinin ilk röportajını yaptık.

İşte Cansu Şık ile yaptığımız keyifli röportaj

1-Özellikle bu sezon vizyona çıkan hakemlerinden birisiniz. Sizi daha yakından tanımak ve tanıtmak istiyoruz. En baştan, ailenizden ve yetişme tarzınızdan başlayalım isterseniz.

1996 Karabük Yenice doğumluyum. Annem Selma Şık 30 yıllık kuaför ve gelinlik üzerine çalışıyor. Babam Ruhi Şık ise fotoğrafçıydı, eski fotoğrafçılardan. Maalesef dükkanı kapattı ve şu an başka bir işte çalışıyor. Üç kardeşiz bir ablam var bir de kardeşim var benden 7 yaş küçük tekne kazıntısı. Şu an TEOG sınavlarına hazırlanıyor. Liseye gidecek. Ablam Samsun’da sınıf öğretmenliğinde okuyor. Ben böyle 2 numara olarak geldim buralardayım.

 2-Aslen Karabüklüsünüz neden Bolu’yu seçtiniz? 

Şöyle birşey ki bizim bölümümüzden kaynaklı. BESYO’ya hazırlandığımız için genelde parkura daha yakın kendi anatomik yapımıza yakın illeri seçiyoruz. Aslına bakarsanız ben daha çok 2 ay boyunca Kırıkkale’ye hazırlanmıştım.Orası olmadı. Son kez Bolu’yu denemek istedim. 2 gün Bolu parkuruna çalıştım ve burası oldu. İstediğim bölüm tam olarak olmadı ama geldim şu anda okuyorum.

3-Ailede sizden başka spora ilgi duyan var mı?

Hayır aslında yok. Sadece ben spora ilgi duydum. O da şöyle birşey oldu. Aslında sporla hiç alakam yoktu benim. Lise son sınıfımda Hakan Çal hocam vardı, beden eğitimi öğretmenim.Yeni atanmıştı. Bizimle konuştu ve bu yöne gelmemizi sağladı. Onun sayesinde spora ilgim başladı. Aslında geç başladım spora ben de.

4-AİBÜ BESYO 3.sınıf öğrencisisiniz. Okul günlerinizi bize biraz anlatabilir misiniz?

Okul günlerim aslında çok yorucu geçiyor. Aslına bakarsanız spor yöneticiliği bölümü okuyorum. Çok fazla uygulamalı dersimiz yok. Genelde arkadaşlarla birlikte aralarda oturup sohbet muhabbet ediyoruz. Sonra dersler filan...

5-Herhangibir branşta spor yaptınız mı?

Herhangibir branşta spor yapmadım. Son sınıfta YGS sınavından sonra antrenmanlara başladım. Ardından parkura hazırlanarak buraya geldim.

6-Hakem olma fikri sizde nasıl oluştu?

BESYO’ya hazırlanmamı sağlayan beden eğitimi öğretmenim Hakan hocam sayesinde oldu. “Git bayanların yükselme şansı daha yüksek” dedi. “Açılışta futbol hakemliğini al ve bu işte ilerlemeye bak” dedi bana. Benim geldiğim ilk sene 2.dönemde kurs açıldı. Mart-Nisan ayı gibi açılmıştı. Gittim, başvurdum. Ardından sınav ve eğitimlerle birlikte maçlara çıkmaya başladım.

7-Hakemlik çok zor bir meslek. Sürekli hedefte olabilirsiniz. Bu sizi ürkütüyor mu? Bayan hakem olmanın avantajları ve zor

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
    Köroğlu Mah. Berrak Sok. No:3   Tel: 0 533 262 91 29   Faks: İz Akademi Özel Eğitim ve Sağlık Hizmetleri Turizm Nakliye Gıda Yayıncılık Eğlence Hizmetleri Tic. San. Ltd. Şti.
    © 2019 Tüm Hakkı Spor14.com adresine aittir. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.
    spor14.com Bolu Spor14 Gazetesi bilişim, medya uygulamasıdır. Kaynak göstermek koşulu ile içerik, resim ve medyanın kullanımı mümkündür.