BOLULU ANTRENÖR DORTMUND'UN TEKNİĞİNİ KULLANDIRIYOR

05/11/2014
05
KAS
2014

Bolu’da  15 yıl boyunca Kızıkspor’da futbol oynamış aynı zamanda Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Beğen Eğitimi öğretmenliği mezunu olan Seyhat Benk, dünyaca tanınmış ve birçok kulübün tercih ettiği Life Kinetik mental antrenman programının Türkiye’de yaygınlaştırmayı amaçladığı antrenörlerinden bir tanesi oldu.

3 kişilik ekibiyle birlikte çalışmalarına devam eden Benk’in, Boluspor ile de bir dizi görüşmesi oldu. Alman patentli, uygulamanın Türkiye’de bütün takımlara verimli olacağı belirten Benk: “Oyuncuların stres altında, görsel algılama, dikkat, çabuk ve doğru karar verme yeteneğini arttırmayı amaçlayan, “Life Kinetik” çalışması ritim, koordinasyon ve denge gibi birçok hareketleri kapsıyor.” dedi.  

 

TÜRKİYE’DE SAYILI İSİM DE VAR

Alman patentli bu antrenman programının sadece futbol branşında değil, bütün spor dallarının yanı sıra, sosyal hayatta da rahatlıkla kullanılabileceğinin altını Life Kinetik ritim ve koordinasyon antrenörü Seyhat Benk sözlerine şöyle devam etti: “Tamamıyla mental bir antrenman programı olan life kinetik beyin alanları arasındaki geçiş hızlarını arttırmayı sağlayıp birçok alanda kısa sürede etki gösterip başarıyı sağlamaktadır. Türkiye çapında sayılı kişide bulunan bir antrenörlük belgesidir. Tüm sezon boyunca planlanan bir antrenman programı olan Life Kinetik Alman patentlidir.”

 

HATA YAPMA ORANI OLDUKÇA AZALIR

Life Kinetik ritim ve koordinasyon antrenörü Benk takım ve bireysel sporlarda Life Kinetik programını kullanan oyuncularda hata yapma oranının oldukça azaldığının altını çizerek şunları dile getirdi: “Takım ve bireysel sporlarda zirvede olmak hem kurumsal hem de bireysel yönden oldukça önem taşımaktadır. Life Kinetik Programları ile spor aktivitelerinde daha az güç ve enerji sarf ederek performans artışı sağlanır. Denge gözle görülür bir şekilde gelişir. Kişisel yer-yön kavramı gelişerek bulunduğu ortama uyumu artar. Telafi mahiyetindeki davranışlara gerek kalmaz ve bu da diğer davranışların daha uyumlu olmasını sağlar. Ayrıca el-göz, göz-ayak koordinasyonu çok güçlü bir şekilde artar. Böylece hareketlerin performansı artarak hata yapma oranı oldukça azalır.”

 

ÜNLÜ TAKIMLAR LİFE KİNETİK KULLANIYOR

Birçok ünlü takımın Life Kinetik kullandığını ve tam verim alındığını belirten Benk şöyle konuştu: “Almanya Futbol Mili Takımı, Borussia Dortmund, Almanya Kayak Milli Takımı, Karabükspor geçtiğimiz sezon Antalyaspor, Fenerbahçe, Ankaragücü, Es

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.