Bir efsanenin ağzından, diğer efsaneyle anıları

16/01/2012
16
OCA
2012

Geçtiğimiz gün hayata gözlerini yuman Türk Futbolunun ve milli takımın efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis’in Boluspor’da antrenörlük ve futbol oynadığı dönemden arkadaşı olan namı diğer (Japon Rıdvan) Rıdvan Ertani gazetemize çok özel açıklamalarda bulundu.
 

Türk spor tarihinin en popüler futbolcularından biri olarak yıllarca alkışlanan ve 1967-1968 sezonunda Boluspor’da görev yapan Lefter Küçükandonyadis’in Boluspor’daki takım arkadaşı ve antrenörü Boluspor’un efsane oyuncularından Rıdvan Ertani, Lefter Küçükandonyadis’i gazetemize anlattı. Rıdvan Ertani sözlerine Lefter Küçükandonyadis denince aklına “Türk Futbolunun en büyük siması geliyor” diyerek başladı. Namı diğer (Japon Rıdvan) Rıdvan Ertani “Lefter Küçükandonyadis Türk futbolunda isim olmuş bir kişi. Herkes onun için tek yürek oldu. İstanbul’daki Kasımpaşa maçıydı oyundan atıldım. Hocam ben askere gideceğim dedim. Rahmetli bana defol s… git dedi. Bende ondan sonra askere gittim. Çok iyi bir insan ve kalbi çok temizdi. Ama oyun esnasında çok küfür ederdi. Futbolculuğa diyecek bir şey olamaz. Dünya tanımış O’nu, dünya çapında bir adamdı” dedi.

 

Boluspor’a katkısı büyük

 

1967-1968 sezonunda Boluspor’a geldiğinden Boluspor’a büyük katkılar verdi diyen Ertani “ Boluspor’a çok büyük katkı verdi. Bize 45 dakika karın adalesi yaptırırdı. Santra yuvarlağına toplardı, kondisyonu karın adalesiyle verirdi. Öyle affedersiniz at gibi koşturmazdı. Boluspor’a ilk geldiği ve ilk maçında Adana Demirspor’a 3 tane gol attı. 3-1 yendik. Geçmişte kendiside söyledi televizyonda, Orhan Ayhan’la röportaj yaparken “Ben Boluspor formasını giydiğim zaman hiç unutmam dedi, 3 gol attım” dedi. Kendisiyle oynamak şans işi. Boluspor da bir simgeydi, benim askerden gelmemi beklerdi. Ona göre kadro yapardı. Gerçekten büyük futbolcuydu. Ben isterdim ki Boluspor yönetiminden birkaç kişinin Şükrü Saraçoğlu’nda bulunmasını arzu ederdim” dedi.

 

Fenerbahçe camiasına helal olsun

 

Şükrü Saraçoğlu’nda düzenlenen cenaze merasiminde tribünlerde açılan Boluspor atkısını gördüğünde çok duygulandığını belirten Rıdvan Ertani “Cenaze merasimi sırasında tribünlerde Boluspor atkısı açıldı. Duygulandım, inanın çok ağladım. Gidemediğimden mi bilmiyorum ama cenaze merasimini oturdum seyrettim. Kızı, oğlu, torunu Lefter konuştu. Onlar konuşurken inanın çok duygulandım. Fenerbahçe takımına helal olsun. Fenerbahçe camiasına helal olsun. İsmine yakışan bir merasim yaptılar. Her insana yapmazlar, Başkan Aziz Yıldırım da olsaydı daha farklı olurdu” dedi.

 

Penaltı kaçırdım diye kendini kuma atmıştı

 

Lefter Küçükandonyadis’le çok anılarının olduğunu ifade eden Ertani “Lefter&rsqu
Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.