Başkan Yılmaz stat konusuna kafayı taktı

15/09/2013
15
EYL
2013

Karaçayır’daki yeni Kapalı Spor Salonu’nun bilindiği üzere temel kazısı başladı. Belediye Başkanı Alladdin Yılmaz kazının başlaması ile birlikte geçen süreci değerlendirerek, Bolu’da spor turizmi için yapılan çalışmaları aktardı. Stadyumun taşınması konusunu Başbakan’a ileteceklerini söyleyen Yılmaz; “stadyumun rakamı daha büyük olduğu için bakanla anlaşamadık. İnşallah bu konuyu Başbakan’a götüreceğiz” dedi.  

Başbakan’a götüreceğimiz Bolu’da iki konu var. Bir tanesi stadyumun taşınması, bir tanesi de D-100’ün güneye alınması çalışmasıdır. D-100 ile ilgili çalışmalarda biz Başbakan’a götürecek seviyeye getiremedik. Onun için uğraşıyoruz. İnşallah o geldiğinde ikisini beraber Başbakan’a götürüp, hem D-100 Güney’e inmiş olacak, hem stadyum oraya inmiş olacak.

 

Şehir stadı ile ilgili de yine Karaçayır Olimpik spor Tesis alanında yerinin problemini çözdük. Projesini temin ettik. Keşfini de çıkarttık. Bundan önce kapalı spor salonu ile ilgili yaptığımız bütün çalışmaları bakanlığa nasıl sunduysak, şu anki bakanımıza da stadyumla ilgili çalışmaları sunduğumuzda netice alamadık. Çünkü stadyumun rakamı daha büyük olduğu için bakanla anlaşamadık. İnşallah bu konuyu Başbakan’a götüreceğiz.  

 

“Dünya takımlarını bekliyoruz”

 

Tabi Karaçayır’da olimpik spor tesisi alanı içerisinde yer alması gereken yer kapalı spor salonun yerini biz belediye tarafından Spor Bakanlığı’na verdik. O bölgeyi tamamen spora yönelik çalışmalarda kullanılacak mekan olarak planlamıştık zaten. Şu an iki tane antrenman sahası, bir de maç sahası olmak şartı ile 3000 kişilik, Bolu için gelecekte ihtiyaç duyulmayacak bir kapalı spor salonunu yapıyoruz. Bunun gelecekte ne faydası olacak derseniz; şu an itibari ile Bolu’da basketbol ile ilgili Türkiye’deki süper lig basketbol takımları Bolu’da kamp yapıyorlar. Biz dünya takımlarının Bolu’da kamp yapmasını bekliyoruz. Ama onunla ilgili hem kalacak yer altyapısı sıkıntısı var Bolu’nun, hem de saha konusunda sıkıntısı vardı kapalı spor salonu anlamında. Şu anda bu salon yapıldığında artık antrenman sahaları konusunda, voleybol ve basketbol için Bolu’da altyapımız hazır hale gelmiş olacak. Hem voleybolda, hem basketbolda yavaş yavaş dünya takımlarının Bolu’da kamp yaptığı bir merkez haline dönüşmesi için altyapıları oluşturmaya gayret ediyoruz. Önümüzdeki dönem içerisinde tabi futbol ile ilgili çalışmalarda süratle devam edecek. Bolu’nun inşallah sporun her branşında kamp merkezine dönüşmesi sağlanarak spor turizminden doyasıya hizmet gören bir kent haline dönüşecektir. 

 

 

 

Kaynak: Köroğlu Gazet

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
    Köroğlu Mah. Berrak Sok. No:3   Tel: 0 533 262 91 29   Faks: İz Akademi Özel Eğitim ve Sağlık Hizmetleri Turizm Nakliye Gıda Yayıncılık Eğlence Hizmetleri Tic. San. Ltd. Şti.
    © 2019 Tüm Hakkı Spor14.com adresine aittir. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.
    spor14.com Bolu Spor14 Gazetesi bilişim, medya uygulamasıdır. Kaynak göstermek koşulu ile içerik, resim ve medyanın kullanımı mümkündür.